Устаткування закладів ресторанного господарства

Додано: 28 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 173 рази
20 запитань
Запитання 1

Універсальна кухонна машина складається з елементів:

варіанти відповідей

теплогенеруючі пристрої; теплоізоляція, контрольно-вимірювальні прила­ди та арматура

універсального приводу та набору змінних механізмів

електродвигуна, редуктора, картера, перемикача швидкостей корпусата інш.

Запитання 2

Які фактори впливають на продуктивність просіювачів?

варіанти відповідей

сумарна площа отворів сита

насипна маса продукту, що просіюється

швидкість проходження часток продукту крізь сито

Запитання 3

У чому принципова відмінність посудомийних машин безперервної дії від машин періодичної дії?

варіанти відповідей

у габаритних розмірах і продуктивності

у способі миття посуду

у якості миття посуду

Запитання 4

У закладах ресторанного господарства застосовується наступний спосіб очищення коренебульбоплодів:

варіанти відповідей

хімічний

термічний

механічний

Запитання 5

Яке призначення м'ясорубок, для яких технологічних процесів можливе їх застосування?

варіанти відповідей

для подрібнення м'яса, риби, печінки і інших продуктів

для перемішування сировини

для подрібнення м'яса та відділення кісток та сухожилля

у всіх вище згаданих випадках

Запитання 6

Які апарати відносяться до допоміжних апаратів?

варіанти відповідей

плити, шашличні печі, грилі

марміти, термостати, теплові шафи та прилавки

пекарські шафи, фритюрниці

усі відповіді правильні

Запитання 7

Чим відрізняються сковороди від фритюрниць?

варіанти відповідей

можливістю смаження продуктів загальним способом, проведення процесів пасерування

більш високими техніко-економічними показниками

кращою якістю одержаних продуктів

усім вище переліченим

Запитання 8

В яких теплових апаратах використовується водяна пара як теплоносій?

варіанти відповідей

пекарських шафах

автоклавах, котлах, пароварильних шафах

шафах, сковородах

Запитання 9

Який вид нагрівання застосовується в НВЧ-апаратах?

варіанти відповідей

поверхневий

об'ємний

Запитання 10

Класифікація очисного устаткування за будовою робочих органів є...

варіанти відповідей

періодичної дії

конусні, дискові, роликові

безперервної дії

Запитання 11

Яку форму нарізання забезпечують дискові овочерізки?

варіанти відповідей

брусочки, соломку, стружку

 скибочки, шинковку

усі вище перелічені форми

Запитання 12

Яке устаткування є більш ефективним з погляду техніко-економічних показників?

варіанти відповідей

універсальне

спеціалізоване

Запитання 13

У позначенні приводів використовуються ... .

варіанти відповідей

технічні характеристики універсальних кухонних машин

літерно-цифрова індексація

Запитання 14

Від чого залежигь час обробки коренеплодів (або швидкість їх про­ходження) у картоплеочищувальній машині безперервної дії:

варіанти відповідей

від абразивної поверхні роликів

від кількості коренеплодів

від сили тертя

Запитання 15

Яка продуктивність машини найбільша?

варіанти відповідей

теоретична

технічна

експлуатаційна

Запитання 16

 Кожна конфорка та жарильна шафа плит електричних вмикається ...

варіанти відповідей

регулятором первинного повітря

краном пальника

індивідуальним пакетним перемикачем

Запитання 17

Електрогрилі роликові призначені для:

варіанти відповідей

приготування шашликів

швидкого жаріння та розігрівання сосисок, сарделек, м'ясних проду­ктів без застосування жиру

розігрівання кулінарних виробів на решітці

Запитання 18

Як виконується розвантажування картоплеочищувальної машини?

варіанти відповідей

після зупинки електродвигуна

без зупинки електродвигуна

Запитання 19

Яке устаткування можна застосувати для розм'якшення м'яса?

варіанти відповідей

 м'ясорозпушувачі, преси

котлетоформувальні машини, м'ясорубки, кутери

усі вищепозначені машини

Запитання 20

Стадії технологічного процесу кулінарної продукції це ....

варіанти відповідей

прийняття та зберігання сировини

виробництво напівфабрикатів

виробництво готової продукції

 реалізація готової продукції

усі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест