1.Сукупність органів чуття з рецепторами і структур центральної та периферичної нервової системи, які сприймають й аналізують різні подразники зовнішнього та внутрішнього середовища
2.Перший відділ сенсорних систем, що складається з рецепторів, які сприймають певний вид подразнення
3. Рецептори, що сприймають дію світлових променів, входять до складу органа зору
4. Функція рецепторів:
5. Укажіть тип рецепторів, до яких належать рецептори смаку:
6. Здатність аналізаторів пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності дії подразника називається:
7. У сенсорну систему входять відділи:
8. Рецептори,що відповідають за больові відчуття називаються:
9. Спеціалізовані органи, які забезпечують сприйняття змін навколишнього середовища-це
10. Властивість сенсорної системи, що дозволяє сприймати дію певного подразника-це...
11. Підвищенню зорової чутливості сприяє запах бергамотової олії, чутливість слуху підвищується при дії зеленого світла, при яскравому світлі краще сприймається смак їжі - це властивість сенсорних систем називається ...
12. Під дією тривалих вправ здатні сенсорні системи підвищувати свої можливості, ця властивість сенсорних систем називається ...
Назвіть в правильному порядку розміщення слухових кісточок від барабанної перетинки
Що слід зробити, очікуючи дуже голосний потужний вибух, щоб зрівняти атмосферний тиск на барабанну перетинку ззовні і зсередини
Укажіть, де знаходяться слухові рецептори в людини:
Вкажіть складові сенсорної системи рівноваги
Центральна частина слухового аналізатора розташована у
Отит – це запалення вуха:
Фізіологічний процес, який дає змогу сприймати ступінь освітленості, форму, розміри та кольори навколишніх предметів, відстань до них і, таким чином, орієнтуватись у довкіллі – це:
Зорова сенсорна система включає:
Отвір у райдужці, через який світло потрапляє всередину ока
Місце виходу зорового нерва – це:
Пігмент колбочок;
Акомодація це -
Жовта пляма
Допоміжна частина ока це -
Орган смаку реагує лише на
На кінчику язика розташовані рецептори, що розпізнають
Рецептори шкіри, що сприймають дотик, називають
Процес регуляції температури тіла людини незалежно від температури навколишнього середовища, називається:
Укажіть, що відбувається з кровоносними судинами шкіри людини при перегріванні організму:
У шкірі найбільше рецепторів:
Шкіра людини виконує функції:
Що відчувають рецептори шкіри?
Шкіра виконує такі функції:
4. Вкажіть, де розташований смаковий нервовий центр:
6.Визначте, які рецептори сприймають вплив різних хімічних сполук:
9. Виберіть, в яких рецепторах утворюється нервовий імпульс під час скорочення біцепса:
10. Визначте функцію сенсорної системи рівноваги:
Укажіть орган, де найбільше міститься больових рецепторів?
ноцицептори- це
Морська хвороба (кінетоз)-це порушення роботи
Найбільша чутливість властива нервовим закінченням:
Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її смак:
Виберіть орган ротової порожнини, який містить різні смакові рецептори:
Укажіть, які структури сполучає євстахієва труба:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома