Узагальнення " Травлення"

Додано: 15 листопада 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 362 рази
18 запитань
Запитання 1

Де розташовані нервові центри ковтання, слиновиділення і шлункового соковиділення?

варіанти відповідей

спинний мозок

середній

довгастий мозок

проміжний

Запитання 2

Назвіть речовину, яка входить до складу шлункового соку?

варіанти відповідей

сірчана кислота

пепсин

лізоцим

амілаза

Запитання 3

Відділ травного каналу, де відбувається всмоктування води ?

варіанти відповідей

ротова порожнина

тонкий кишечник

товстий кишечник

шлунок

Запитання 4

Складовими зуба людини є...

варіанти відповідей

емаль

карієс

дентин

цемент

Запитання 5

Виберіть хвороби людини при гіповітамінозі вітамінів А і С?

варіанти відповідей

куряча сліпота

рахіт

цинга

бері-бері

Запитання 6

Де в організмі людини синтезується вітамін К?

варіанти відповідей

в шлунку

в кишечнику

в печінці

в нирках

Запитання 7

Який утвір перешкоджає потраплянню їжі під час ковтання до гортані?

варіанти відповідей

язик

щитоподібний хрящ

надгортанний хрящ

м'яке піднебіння

Запитання 8

Товста кишка людини має відділи?

варіанти відповідей

сліпа кишка

ободова кишка

порожниста кишка

сигмоподібна кишка

Запитання 9

Назвіть ферменти слини, що рощіплюють вуглеводи?

варіанти відповідей

мальтаза

ліпаза

амілаза

лізоцим

Запитання 10

Оберіть травні залози:

варіанти відповідей

шлунок;

печінка;

апендикс;

підшлункова.

Запитання 11

Оберіть функції травної системи:

варіанти відповідей

видільна;

запасаюча;

рухова;

опорна;

секреторна.

Запитання 12

Хлоридна кислота виділяється у:

варіанти відповідей

шлунку;

ротовій порожнині;

тонкому кишечнику;

в підшлунковій залозі.

Запитання 13

Жовч утворюється в:

варіанти відповідей

жовчному міхурі

підшлунковій залозі

печінці

шлунку

Запитання 14

Яка частина зуба містить кровоносні судини і нерви?

варіанти відповідей

цемент

пульпа

емаль

дентин

Запитання 15

Травні ферменти соку підшлункової залози розщеплюють :

варіанти відповідей

тільки жири

тільки білки

тільки вуглеводи

білки, жири, вуглеводи

Запитання 16

Для запобігання харчовим отруєнням слід:

варіанти відповідей

не вживати незнайомих грибів і ягід

рибу та м’ясо вживати лише після заморожування

не вживати молочнокислих продуктів

ретельно мити продукти

 уживати лише якісні продукти

уживати лише варені овочі

Запитання 17

Основні процеси всмоктування поживних речовин у кров відбуваються в:

варіанти відповідей

шлунку

ротовій порожнині

товстому кишечнику

тонкому кишечнику

Запитання 18

Хлоридна кислота виділяється в:

варіанти відповідей

шлунку

товстому кишечнику

тонкому кишечнику

ротовій порожнині

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест