Узагальнення з розділу «Фізична складова здоров’я» та «Здоров’я людини» 8 клас

Додано: 16 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 1718 разів
24 запитання
Запитання 1

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

А) всі оздоровчі системи однакові;


Б) усі оздоровчі системи передбачають купання зимою в ополонці;


В) усі оздоровчі системи передбачають щоденну рухову активність.

Запитання 2

Їжа має містити білки, жири та вуглеводи у співвідношенні:

варіанти відповідей

А) 1:1:1;


Б) 1:1:2;


В) 1:1:3;


Г) 1:1:4.

Запитання 3

Хороша фізична форма людини складається з декількох компонентів:

варіанти відповідей

А) загальна та м'язова витривалість, сила волі, спритність, гнучкість, склад тіла;

Б) загальна та м'язова витривалість, спритність, сила, гнучкість, склад тіла;

В) загальна та м'язова витривалість, уважність,спритність, сила, гнучкість, склад тіла.

Запитання 4

Оберіть неправильні твердження:

варіанти відповідей

А) тепла їжа краще засвоюється організмом;

Б) продукти харчування не потребують правильної кулінарної обробки;

В) при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно.

Запитання 5

До сучасних систем харчування відносять:

варіанти відповідей

А) італійську кухню;


Б) сироїдіння;


В) японську кухню;


Г) вегетаріанство.

Запитання 6

До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій відносять:

варіанти відповідей

А) дотримання особистої гігієни;


Б) перебування на кухні у змінному взутті;


В) прийом їжі на свіжому повітрі.

Запитання 7

Позначте отруйні рослини:

варіанти відповідей

А) дурман;


Б) нагідки;


В) монстера;


Г) деревій.

Запитання 8

Позначте їстівні гриби:

варіанти відповідей

А) лисичка справжня;


Б) польський гриб;


В) чортів гриб;


Г) білий гриб.

Запитання 9

Вовчі ягоди – це …

варіанти відповідей

А) кущ заввишки до 1,5 м.;


Б) дерево висотою 2,5 – 3 м.;


В) трава з червоними ягідками. 

Запитання 10

Харчові добавки класу барвники …

варіанти відповідей

А) сприяють швидкому розварюванню;


Б) підсилюють або відновлюють колір продукту;


В) подовжують термн зберігання продукту.

Запитання 11

Кишкова інфекція може спричинитися: 

варіанти відповідей

А) вживанням сирої води;

Б) контактом із хворими тваринами;

В) вживанням у їжу немитих фруктів.

Запитання 12

Компонентом фізичної складової здоров’я є:

варіанти відповідей

А) спілкування з однолітками;

Б) здоровий сон;

В) самовиховання.

Запитання 13

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

А) обов’язковою складовою оздоровчих систем є дієтичне харчування;.

Б) обов’язковою складовою оздоровчих систем не є споживання цибулі й часнику;

В) складовою всіх оздоровчих систем є заняття йогою

Запитання 14

Збалансоване харчування – це .....

варіанти відповідей

А) харчування, при якому людина відчуває себе ситою і жвавою, в хорошому настрої;

Б) харчування, при якому задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів;

В)  при якому досягається певне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, яке визначається за формулою 1:1:3.

Запитання 15

Компонентом хорошої фізичної форми не є:

варіанти відповідей

А) загальна та м'язова витривалість;

Б) спритність;

В) сила волі;

Г) гнучкість;

Д) склад тіла.

Запитання 16

Оберіть неправильні твердження:

варіанти відповідей

А) холодна їжа краще засвоюється організмом;

Б) продукти харчування потребують правильної кулінарної обробки;

В) при харчових отруєннях і кишкових інфекціях допомогу слід надавати негайно.

Запитання 17

До традиційних систем харчування не відносять:

варіанти відповідей

А) італійську кухню;

Б) сироїдіння;

В) японську кухню;.

Г) вегетаріанство

Запитання 18

До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій не відносять:

варіанти відповідей

А) дотримання особистої гігієни;

Б) перебування на кухні у змінному взутті;

В) прийом їжі на свіжому повітрі.

Запитання 19

Позначте неотруйні рослини:

варіанти відповідей

А) дурман;

Б) нагідки;

В) монстера;

Г) деревій.

Запитання 20

Позначте неїстівні гриби:

варіанти відповідей

А) лисичка справжня;

Б) польський гриб;

В) чортів гриб;

Г) білий гриб.

Запитання 21

Вороняче око – отруйна рослина, що в народі може мати назву …

варіанти відповідей

А) сон-трава;

Б) чорна трава;

В) хрест-трава.

Запитання 22

Харчові добавки класу консерванти …

варіанти відповідей

А) підсилюють колір і смак продукту;

Б) сприяють швидкому розварюванню;

В) підвищують термін зберігання продуктів.

Запитання 23

Харчове отруєння може спричинитися:

варіанти відповідей

А) вживанням несвіжих страв;

Б) контактом із свійськими тваринами;

В) рукостисканням із хворим гастритом.

Запитання 24

Компонентом фізичної складової здоров’я не є:

варіанти відповідей

А) спілкування з однолітками;

Б) здоровий сон;

В) самовиховання.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест