Емульгування жирів під дією жовчі відбувається в
Вуглеводи починають розщеплюватися в
Яку функцію НЕ виконує печінка?
Яка роль жовчі в процесі травлення?
якою цифрою позначено орган, що відповідає за
знешкодження токсичних речовин
якою цифрою позначено орган у який відкриваються протоки підшлункової залози і печінки.
м'язовий орган, вкритий слизовою оболонкою з розташованими в ній рецепторами, які здійснюють контроль за процесами наповнення рота їжею, ковтання, сприйняття смаку їжі - це
Основні поживні речовини
За відсутності вітамінів виникає захворювання
Потреба людини в поживних речовинах визначається
Причинами карієсу є
Яке захворювання виникає за нестачі вітаміну С?
Утворенню вітаміну D в організмі сприяє
Сучасний підхід до формування раціону збалансованого харчування людини передбачає наявність у ньому:
1) овочів і фруктів;
2) продуктів із високим умістом цукру й жирів (цукор, олія);
3) білкових продуктів (м’ясо, риба, яйця, бобові);
4) крохмалистих продуктів (картопля, хліб, рис, макарони);
5) молочних продуктів.
Укажіть правильне твердження щодо відносного вмісту продуктів у раціоні.
Укажіть групу харчових продуктів, багатих на вітамін D
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома