Важливість використання мікроорганізмів у харчовій промисловості

Додано: 13 листопада 2023
Предмет: Природничі науки, 6 клас
6 запитань
Запитання 1

Які мікроорганізми використовуються у процесі бродіння для виробництва пива та хліба?

варіанти відповідей

Дріжджі

Бактерії

Віруси

Гриби

Запитання 2

Для чого використовують бактерії в харчовій промисловості?

варіанти відповідей

Консервація

Виробництво йогурту

Підвищення калорійності

Зменшення тривалості зберігання

Запитання 3

Який продукт отримують у результаті бродіння молока за участю бактерій?

варіанти відповідей

Хліб

Масло

Кефір

Чай

Запитання 4

Яка роль дріжджів у виробництві хліба?

варіанти відповідей

Запобігання плісняві

Підвищення аромату

Підняття тіста

Збільшення калорійності

Запитання 5

Яка роль дріжджів у виробництві виноградного вина?

варіанти відповідей

Виробництво цукру

Фільтрація вина

Бродіння цукру в спирт

Збільшення кислотності

Запитання 6

У якому продукті використовуються бактерії для збереження та надання особливого смаку?

варіанти відповідей

Масло

Кефір

Сир

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест