Видатні постаті сучасного танцю ХХ століття

Додано: 7 квітня 2021
Предмет: Мистецтво, 7 клас
Тест виконано: 20 разів
9 запитань
Запитання 1

Канадська танцівниця, учиниця Вільяма Форсайта, 2002 року заснувала танцювальну компанію Kidd Pivot. Основні принципи:танцювання- спіральні, хвилеподібні рухи, зміна рівнів, маніпуляції з руками,"slide"( ковзання по підлозі).

варіанти відповідей

Марта Грем

Крістал Пайт

А.Дункан

Р. Сен- Дені

Запитання 2

1952 року народження.Засновник та керівник трупи Batsheva( Ізраїль). Створив техніку сучасного танцю, імпровізації Гага.

Основні принципи, притаманні стилю: робота на основі імпровізації, переміщення уявленого предмету, маніпуляції з уявним предметом, рух " від костей" тіла.

варіанти відповідей

Раду Поклітару

Джордж Баланчін

Вім Вандекейбус

Охад Нахарін

Запитання 3

Один із представників " Бельгійської хвилі" сучасного танцю 1963 року народження. Засновник експеримениальної трупи Ultima Vez. Основні характерні ознаки танцю: біг, біг спиною в різних напрямах, підкреслює фізичну силу, брутальність виконання, стрибки паралельні площині підлоги.

варіанти відповідей

Мерс Каннінгем

Раду Поклітару

Вім Вандекейбус

Охад Нахарін

Запитання 4

Засновник стилю модерн. Країна США (1894-1991).Ввела поняття- contraction ( стиснення,) release ( вивільнення). Притаманні графічні пози, збільшення амплітуди за рахунок тканини одягу, тонкий психологізм в розкритті образів, ускладнена метафоричність танцювальної дії (хореографічні драми "Смерть та виходи", Джонсона, "З новиною в лабіринт" - Менотті, "Альцеста" Фаїна, "Федра", Сгарера, "Міф про подорожі" Хованесса). Фізичні зусилля, котрі старанно скривались в класичному танці, оголила. Для кожної частини тіла вона знаходила положення, мало їм властиві, суперечачи звичайним.

варіанти відповідей

Марта Грем

А. Дункан

Крістал Пайт

Піна Буаш

Запитання 5

Один з основників постмодернізної течії в хореографії (1919-2009) США.Використовував в хореографії так званий «випадковий метод» (вирішуючи, яку структури танцю вибрати, за допомогою жеребу — наприклад, гральних кісток). Це, як він вважав, при створенні композицій дозволяло відокремитися від сюжету і стереотипних рішень, що диктуються несвідомому «натхненням», і замінити їх «об'єктивним» і водночас методом, що допускає випадки. Притаманні- зміни площини, положення танцівника не залежить від положення глядачів.

варіанти відповідей

Джордж Баланчін

М. Баришніков

Вім Вандекейбус

Мерс Каннінгем

Запитання 6

Видатний швецький хореограф, режисер 1945 року народження, чоловік видатної танцівниці Анни Лагуни. Притаманні риси його стилю: рух зз руками, скорочення суглобів,стоп; безглузді, абсурдні рухи; робота з мімікою.

варіанти відповідей

Вільям Форсайт

Матс Єк

Вім Вандекейбус

Мерс Каннінгем

Запитання 7

Один з головних експериментаторів в галузі сучасного танцю (р.н. 1949) США. Розробив популярну комп'ютерну програму для передачі танцю " Технологія імпровізації". Притаманні риси його стилю: робота з геометрією( лінії, точки) робота з пам'яттю тіла, візуальне подовження лінії суглобів.

варіанти відповідей

Мерс Каннінгем

Охад Нахарін

Матс Єк

Вільям Форсайт

Запитання 8

Засновник неокласичного балету, керівник і засновник балетної школи в США (1904-1983). Один з найвідоміших хореографів 20-го століття, засновник американського балету. Після еміграції з СРСР у 1924–1929 роках працював у Російському балеті Дягілєва у Франції, де поставив 9 великих балетів і ряд невеличких номерів. Переїхавши в США в 1933, він вплинув на танцювальне мистецтво, застосувавши New York city ballet.

варіанти відповідей

Джордж Баланчін

М.Баришніков

С.Дягєлєв

Запитання 9

(1940-2009) Німеччина.Сама відома представниця напряму " Танцтеатр". Засновниця однойменного танцтеатру у Вупперталі. Притаманні риси виконання: Спіралеподібні рухи, зміни швидкості, початок руху від дихання

варіанти відповідей

Піна Бауш

Марта Грем

Крістал Пайт

Мері Вігман

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест