Вікторина до Дня Європи в Україні: "Відгадай країну"

Додано: 15 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 96 разів
13 запитань
Запитання 1

Тут була прийнята перша Європейська Конституція. Вважається основним вирощувачем яблук в Європі. В столиці цієї держави є вулиця, яка названа на честь Вінні Пуха, є пустеля, її назва Блендовська. Країна супів, адже ні одне святкування не обходиться без цієї страви.


варіанти відповідей

Польща

Угорщина

Чехія

Австрія

Запитання 2

Щорічно цю державу відвідують більше 17 мільйонів іноземців, а туризм є провідною галуззю місцевої економіки. Більше 250 днів у році - ясні. Така природна перевага дає можливість повсюдно використовувати сонячні батареї для виробництва дешевої електроенергії.У країні немає жодної АЕС.

За кількістю розлучень в Європейському союзі посідає «почесне» останнє місце.

варіанти відповідей

Кіпр

Мальта

Греція

Іспанія

Запитання 3

Площа цієї держави становить усього — 2 586 км². (Для порівняння, площа нашої Чернівецької області становить — 8 097 км². Це найменша область України). Має три офіційні мови. Є найбагатшою країною у світі. Є однією з дванадцяти країн-засновників НАТО, й однією із шести країн-засновників Євросоюзу. 

варіанти відповідей

Люксембург

Австрія

Бельгія

Швеція

Запитання 4

Країна має багату середньовічну спадщину, що включає приголомшливі замки, старовинні церкви, красиві старі міста і симпатичні села. Одним з найцікавіших регіонів - є Трансільванія, розташована в центральній частині країни. Вона претендує на унікальну культурну та архітектурну спадщину, бувши домівкою для майже 200 саксонських сіл, церков і укріплень, побудованих між 13 і 15 століттями. Сім з укріплених саксонських церков є унікальними пам’ятками минулого і включені в список об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

варіанти відповідей

Словаччина

Австрія

Румунія

Угорщина

Запитання 5

Сучасна європейська країна, яка розташовується глибоко на півночі. Вважається найбільш популярним місцем проведення чемпіонатів світу в дуже суперечливих або навіть смішних дисциплінах. Серед них можна назвати такі: чемпіонат по носінню дружин, метання мобільних телефонів, пошуку комарів, болотного футболу, спортивної сауни і навіть гри на уявній гітарі. 

Столиця країни — Гельсінкі, щорічно займає перші рядки в рейтингу кращих міст світу. У 2011 році місто зайняло 1-е місце.

варіанти відповідей

Словенія

Латвія

Ірландія

Фінляндія

Запитання 6

Дуже дисциплінована, консервативна і дорога країна. Великі податки на нерухомість, автомобілі і навіть із заробітку держава мало не половину забирає собі.Саме в цій країні вперше з'явився всім відомий конструктор «LEGO», що є абревіатурою від «leg godt», у перекладі «грайте добре». Вона подарувала нам відомих людей, таких як письменник Ганс Крістіан Андерсен і фізик Нільс Бор лауреат Нобелівської премії, і Ларс Ульріх засновник групи «Metallica».


варіанти відповідей

Данія

Бельгія

Німеччина

Швеція

Запитання 7

Мешканці цієї країни пишаються тим, що саме вони винайшли гільйотину. Скасувати її довелося через глобалізацію та Євросоюз зовсім недавно, у 1981 році!!!! Придумали прикрашати ялинку на Новий Рік.

варіанти відповідей

Франція

Італія

Іспанія

Естонія

Запитання 8

Країна в Північній Європі. З трьох сторін оточена морем. При цьому близько однієї п'ятої всієї її території займають болота. До складу держави, крім материкової частини, входить понад 1 500 островів в Балтійському морі.

Посідає восьме місце в світі за кількістю завойованих медалей на Олімпійських іграх. 

Це країна стартапів. За останніми даними, вона займає 3 місце в Європі: 31 стартап на 100 000 жителів. 

варіанти відповідей

Естонія

Фінляндія

Латвія

Литва

Запитання 9

Невелика держава в Середземному морі, розташована на 7 островах (правда тільки 3 заселеними).

Здавна країну називають «Землею меду» через її велике виробництво меду та ендемічних видів бджіл, що живуть на острові. Офіційна назва країни походить від фінікійського слова, що означає «притулок».

варіанти відповідей

Мальта

Кіпр

Греція

Хорватія

Запитання 10

Ця країна подарувала світові моду на краватки. Вперше про краватки дізналися французькі солдати, яким сподобалися хустки на шиях чоловіків.

Один з островів під назвою Млет приваблює туристів незвичайним природним феноменом.Справа в тому, що на острові є озеро, посеред якого розташований ще один невеликий острів і це, мабуть, єдиний в світі «острів на острові».

варіанти відповідей

Кіпр

Греція

Хорватія

Мальта

Запитання 11

Це країна на самому краєчку Європи, але як там іноді кажуть: “Якщо поглянути трохи по-іншому, ми в самому центрі між Європою та Америкою”. 

Лісабон - найдавніше з міст Західної Європи, а також одне з найповажніших за віком міст світу.

Територія країни практично не змінювалася з 1297!

З футболом тут все серйозно!

варіанти відповідей

Португалія

Бельгія

Данія

Нідерланди

Запитання 12

У кожному регіоні свій діалект. Мешканці сусідніх регіонів можуть не розуміти один одного. Регіони розбиті на комуни. Жителі комун можуть мати також свої діалекти і не розуміти сусідів.

Музичний інструмент «фортепіано» був придуманий в цій країні в 1709 році відомим майстром Бартоломео Крістофорі.

варіанти відповідей

Франція

Італія

Іспанія

Австрія

Запитання 13

Це невеличка країна, що знаходиться в західній Європі на березі Північного моря.

ЇЇ часто називають «Голландією», що офіційно невірно. Південна і Північна Голландія — це лише 2 з 12 провінцій

Офіційною столицею держави, відповідно до конституції, є Амстердам, де монарх приносить присягу на вірність Конституції. Однак фактичною столицею є Гаага, де розташовані королівська резиденція, парламент і уряд, а також більшість посольств іноземних держав.



варіанти відповідей

Нідерланди

Голандія

Люксембург

Німеччина

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест