Види столових приборів. Правила поведінки за столом. Сервірування святкового столу

Додано: 25 січня 2023
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 71 раз
8 запитань
Запитання 1

У якому вигляді первісні люди споживали продукти?

варіанти відповідей

у сирому вигляді

у вареному вигляді

у смаженому вигляді

Запитання 2

Перше місце у всі часи серед рослинної їжі посідав такий продукт:

варіанти відповідей

хліб

м’ясо

чай

Запитання 3

Оберіть перелік, де є всі вироби з борошна

варіанти відповідей

млинці, налисники, вареники, кльоцки, котлети

млинці, налисники, вареники, кльоцки, галушки

млинці, тефтелі, налисники, вареники, кльоцки, котлети

Запитання 4

Приміщення, у якому готують їжу, називається

варіанти відповідей

столова

кухня

коридор

Запитання 5

Столові прибори поділяються на:

варіанти відповідей

допоміжні, основні, металеві

допоміжні, основні

металеві, дерев’яні

Запитання 6

Сукупність певних правил поведінки за столом під час вживання їжі називають 

варіанти відповідей

столовим етикетом

сервіруванням

Запитання 7

Підготовка й оформлення столу для споживання їжі, тобто правильне розміщення в певному порядку всіх необхідних для цієї мети предметів (столової білизни, посуду, приборів тощо) називається

варіанти відповідей

столовим етикетом

сервірування стола

Запитання 8

Перелік страв, напоїв, які подають на сніданок, обід чи вечерю - це

варіанти відповідей

меню

етикет

сервірування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест