Найвідоміші винаходи людства

Додано: 19 травня 2020
Предмет: Людина і світ, 4 клас
Тест виконано: 49 разів
10 запитань
Запитання 1

Винахідником вертольоту є київський авіаконструктор, який емігрував до США. У 1931 році він запатентував проект машини з двома пропелерами - горизонтальним на даху і вертикальним на хвості. Перший вертоліт VS-300 піднявся в небо в 1939 році.Як звали винахідника? 

варіанти відповідей

Ігор Сікорський

Костянтин Ціолковський

Сергій Корольов

Запитання 2

У 1876 році Олександр Грехем Белл приєднав дві чашки ниткою і використовував їх для розмови з одного кінця та прослуховування з іншого.Це стало поштовхом для винаходу, який сьогодні є гаджетом.Що саме винайшов Белл?



варіанти відповідей

рацію

телефон

комп'ютер

телевізор

Запитання 3

У 1938 році угорський журналіст Ласло Біро не любив перові ручки через чорнило, яке постійно засихало. Він з допомогою свого брата хіміка Георгія Біро винайшли...Що винайшли брати?

варіанти відповідей

маркери

олівці

кулькову ручку

фломастери

Запитання 4

 У 1904 році нью-йоркський торговець Томас Салліван вирішив розрекламувати свій товар і роздавав прохожим дещо в шовкових мішечках. Люди почали опускати ці мішечки прямо в окріп, навіть не відкриваючи.Тоді своєрідний винахід Томаса Саллівана став масово продаватися.Що винайшов Томас Салліван?

варіанти відповідей

какао в мішечках

цукор в пакетиках

кофе в пакетиках

чай в пакетиках

Запитання 5

 У 1937 році американець Сільван Голдман був власником великого супермаркету в Оклахома-Сіті.Якось він побачив, як одна з покупців поставила важку сумку на іграшкову машинку, яку син катав на мотузочці.І тоді разом з механіком Фредом Янгом вони сконструювали перший у світі .......... для покупок.Що сконструювали для покупок винахідники?

варіанти відповідей

стілець

поличку

візок

шафу

Запитання 6

15-річний Честер Грінвуд народився і жив у США. Він обожнював кататися на ковзанах. Честер взяв два металеві обручі та з’єднав їх обідком. Бабуся допомогла йому обшити їх хутром й оксамитом. Через багато років він продав свій винахід американській армії, і в другу світову війну він активно використовувався у екіпіровці військових.Що винайшов Честер?

варіанти відповідей
Запитання 7

Джордж Ніссен довго спостерігав за змаганнями повітряних гімнастів, які закінчували свої виступи, стрибаючи на страхувальну сітку. Зазвичай на цьому моменті виступи закінчувалися, а от хлопчик вирішив винайти «підстрибувальну установку» для гімнастів, на якій можна було б підстрибувати та виконувати в повітрі різноманітні трюки. Так, у 1930 році виник ......Що винайшов хлопчик?

варіанти відповідей
Запитання 8

Одинадцятикласник Валентин Фречка з села Сокирниця Хустського району Закарпатської області винайшов технологію створення паперу з.........З чого пропонує учень виготовляти папір?

Технологія пройшла випробування на спеціалізованому обладнанні і готова до роботи в “масштабних умовах”.

варіанти відповідей

листя

кора дерев

каміння

Запитання 9

Більше 100 років тому американський підліток Френк Епперсон в 11-річному віці випадково ввечері в холодну пору через забудькуватість залишив сік на вулиці. Вранці,тим,на що перетворився сік, він пригостив друзів ....Що винайшов хлопчик?

Коли йому виповнилося 29 років, він запатентував свій винахід. Через 2 роки, в 1925 році, винахід продавали по всій Америці.

варіанти відповідей

цукерки

морозиво"фруктовий лід"

льодяники

жуйку

Запитання 10

Канадському підлітку Жозефу-Арману Бомбардьє було 15 років, коли він пожертвував автомобілем, подарованим йому батьком на день народження в 1922 році. Стареньке авто було повністю розібрано і вивчено, а вже через тиждень машина отримала полози замість коліс. Його винахід Ski-Doo і нині є однією з найпопулярніших і вдалих моделей у світі.Що винайшов хлопчик?

варіанти відповідей

лижі

снігоходи

ковзани

сані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест