Виноградні вина

Додано: 31 січня 2022
Предмет:
Тест виконано: 478 разів
20 запитань
Запитання 1

Як розподіляються виноградні вина залежно від технології приготу­вання?

варіанти відповідей

 Столові, напівсухі, сухі, напівсолодкі;

Ординарні, марочні, колекційні;

Столові, кріплені, ароматизовані;

 Ігристі, шипучі, міцні, десертні.

Запитання 2

Вино, зроблене з виноматеріалів, вироблених з двох чи більше сортів винограду є...?

варіанти відповідей

сортове; 

купажне;

колекційне.

Запитання 3

Період витримки вина, за якого на дні і стінах пляшок може з'явитися щільний осад — сорочка, яка не по­гіршує якості вина, називається...?

варіанти відповідей

відмирання

дозрівання

старіння

формування

Запитання 4

Як розподіляються виноградні вина залежно від термінів витримки ?

варіанти відповідей

Невитримані, витримані, старі;

Ординарні, марочні, колекційні;

Столові, марочні, кріплені;

Ординарні, витримані, старі.

Запитання 5

За якою баловою системою оцінюють якість вин?


варіанти відповідей

10;

25;

50;

100.

Запитання 6

Вина столові із вмістом цукру 0,5-2,5 % відносять до:

варіанти відповідей

сухих

напівсухих

напівсолодких

Запитання 7

Мадера – це:


варіанти відповідей

кріплене десертне солодке вино;

кріплене міцне вино;

столове сухе вино;      

шипуче вино.

Запитання 8

Перлина степу, Аліготе, Рислінг, Каберне, Оксамит України – це:


варіанти відповідей

столові сухі вина; 

столові напівсухі вина;

столові напівсолодкі вина; 

кріплені десертні солодкі вина.

Запитання 9

Кагор – це:


варіанти відповідей

кріплене десертне солодке вино;

кріплене міцне вино;

столове сухе вино;    

шипуче вино.

Запитання 10

Вино, яке після завершення обов”язкової технологічної витримки додатково витримується в пляшках не менше 3 років:


варіанти відповідей

колекційне;

витримане; 

марочне; 

ординарне.

Запитання 11

7. Вино, зроблене повним зброджуванням цукрів виноградного сусла або мезги без додавання спирту ректифікату:


варіанти відповідей

кріплене;

десертне; 

сухе; 

Запитання 12

Вино, зроблене купажуванням сухих і(чи) міцних виноматеріалів з додаванням екстрактів різних частин рослин, етилового спирту ректифікату, цукру і(чи) концентрованого виноградного сусла:


варіанти відповідей

кріплене;

ароматизоване;

сухе;

ординарне.

Запитання 13

Вино, зроблене за оригінальною технологією і розлите не пізніше 1 січня наступного за урожаєм року:


варіанти відповідей

марочне вино;

витримане вино;   

колекційне вино. 

Запитання 14

Що значить сортове вино?

варіанти відповідей

виготовлене із одного сорту винограду

виготовлене купажуванням

витримане в дубових бочках

Запитання 15

Касові помутніння це...?

варіанти відповідей

хвороби вин

дефекти вин

недоліки вин

Запитання 16

Вермут – ароматизоване вино, обов’язковим компонентом якого є...?

варіанти відповідей

ароматні спирти

тархун

полин

Запитання 17

До сухих виноградних вин відносяться?

варіанти відповідей

Бордо, Каберне, Масандра, Мадера

Каберне, Мерло, Шардоне, Аліготе

Вермут, Портвейн, Рислінг, Променисте

Запитання 18

Назвіть аеробні хвороби виноградних вин?

варіанти відповідей

ожиріння, чорний кас

винна плісень, оцтове скисання

запах квашеної капусти, помутніння

Запитання 19

Міцність виноградних столових вин становить:

варіанти відповідей

3-9 об.%

9-16 об.%

5-10 об.%

Запитання 20

Який вміст цукру в сухих столових винах (в г/100см.куб)?

варіанти відповідей

до 0,3

до 2,5

до 5,0

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест