Виробниче навчання РН 1

Додано: 22 грудня
Предмет:
24 запитання
Запитання 1

Яке призначення овочевого цеху?

варіанти відповідей

Овочевий цех призначений для механічної кулінарної обробки овочів на приготування н/ф з них.


Овочевий цех не призначений для механічної кулінарної обробки овочів на приготування н/ф з них.


Запитання 2

Які ви знаєте інструменти та інвентар, що використовуються для обробки овочів?


варіанти відповідей

Інвентар: промарковані обробні дошки, миски, лотки, ємкості.

Інструмент: ножі кухарської трійки, виїмки і інструменти для фігурного нарізання овочів.


Інвентар: промарковані обробні дошки, миски, лотки, ємкості. Інструмент: ножі кухарської трійки, виїмки і інструменти для фігурного нарізання овочів.


Запитання 3

Як маркують інвентар та інструмент овочевого цеху? Яка його мета?

варіанти відповідей

Мета маркування – попередження мікробного обсіменіння продуктів.


Інвентар та інструмент овочевого цеха маркують великими літерами

«ОС» – овочі сирі. Мета маркування – попередження мікробного обсіменіння продуктів.


Інвентар та інструмент овочевого цеха маркують великими літерами

«ОС» – овочі сирі.


Запитання 4

Які вимоги до обробних дошок?

варіанти відповідей

Обробні дошки роблять з твердих порід дерева (дуб, бук, ясен, береза), без щілин і зазорів.


Обробні дошки роблять з мягких порід дерева , без щілин і зазорів.


Запитання 5

Чи можна використовувати обробні дошки та ножі без маркування?

варіанти відповідей

Без маркування використовувати ножі та обробні дошки дозволено.

Без маркування використовувати ножі та обробні дошки заборонено.

Запитання 6

Якими способами здійснюють механічну кулінарну обробку картоплі?

варіанти відповідей

Тільки ручний

Механічну кулінарну обробку картоплі виконують ручним та механічним способом.

Запитання 7

Яка мета миття овочів?


варіанти відповідей

Миють овочі, щоб видалити з їх поверхні залишки каміння.


Миють овочі, щоб видалити з їх поверхні залишки землі та піску.


Миють овочі, щоб не видалити з їх поверхні залишки землі та піску.


Запитання 8

З якою метою сортують овочі?

варіанти відповідей

Овочі не сортують для видалення пошкоджених екземплярів і сторонніх


домішок.

Овочі сортують для видалення пошкоджених екземплярів і сторонніх


домішок.

Запитання 9

Що називається калібруванням?

варіанти відповідей

це відбір овочів за розміром, ступенем достигання та якістю.


це чищення овочів за розміром, ступенем достигання та якістю.


Запитання 10

Що називають обчищанням?

варіанти відповідей

це видалення тих частин, що мають повишену харчову цінність (шкірочка, плодоніжка).

це видалення тих частин, що мають понижену харчову цінність (шкірочка, плодоніжка).

Запитання 11

Яка мета нарізання овочів?

варіанти відповідей

Овочі нарізають для того, щоб надати їм певної форми. Це сприяє рівномірному прогріванню і одночасному доведенню до готовності різних видів овочів при тепловій обробці.


Овочі нарізають для того, щоб надати їм не певної форми. Це не сприяє рівномірному прогріванню і одночасному доведенню до готовності різних видів овочів при тепловій обробці.


Запитання 12

Кубики середні мають розміри:

варіанти відповідей

2-2,5 см



1-1,5 см



Запитання 13

 Капусту білоголову нарізають соломкою розмірами: квадратний переріз 0,1х0,1 мм, довжина 4-5 см для:


варіанти відповідей


салатів

борщів



тушкування

Запитання 14

  Довжина соломки:

варіанти відповідей

2-3 см



4-5 см



6-7 см

Запитання 15

 Кільця, півкільця нарізають з:

варіанти відповідей

моркви



цибулі

картоплі

Запитання 16

 Квадратний переріз брусочків з картоплі:

варіанти відповідей

0,2 х 0,2 см



0,7 х 0,7 см


0,4 х 0,4 см

Запитання 17

Часточки нарізають з:

варіанти відповідей

буряка


капусти

картоплі

Запитання 18

Картоплю соломкою нарізають для:

варіанти відповідей

смаження у фритюрі


борщів

салатів

Запитання 19

Які форми нарізування моркви належать до простих:

варіанти відповідей

кульки

гребінці

соломка


Запитання 20

1.      Як нарізають капусту для приготування начинок: а) часточками

б) квадратиками


в) дрібним січенням

варіанти відповідей

часточками


квадратиками


дрібним січенням

Запитання 21

Для борщу флотського, супів з свіжих овочів , як нарізають моркву?

варіанти відповідей

соломкою

кружальцями

шматочками

січенням

Запитання 22

Форма нарізки капусти для овочевого рагу

варіанти відповідей

січення

шашками

соломкою

напівкільцями

Запитання 23

Для приготування страви "Цибуля фрі" її нарізають:

варіанти відповідей

шашками

кубиками

кільцями

напівкільцями

Запитання 24

При зберіганні картоплі при світлі – в ній підвищується вміст шкідливої речовини –

варіанти відповідей

нітратів

соланін


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест