До якої групи належать біологічно активні речовини: тіамін, рибофлавін, піридоксин?
Утворенню вітаміну D в організмі сприяє
Сучасний підхід до формування раціону збалансованого харчування людини передбачає наявність у ньому: 1) овочів і фруктів; 2) продуктів із високим умістом цукру й жирів (цукор, олія); 3) білкових продуктів (м’ясо, риба, яйця, бобові); 4) крохмалистих продуктів (картопля, хліб, рис, макарони); 5) молочних продуктів. Укажіть правильне твердження щодо відносного вмісту продуктів у раціоні.
Є різні назви вітамінів: хімічна, буквена й фізіологічна. Наприклад, аскорбінова кислота, вітамін С, протицинготний фактор відповідно. Укажіть фізіологічну назву вітаміну D.
Яке захворювання виникає за нестачі вітаміну А?
Укажіть групу харчових продуктів, багатих на вітамін С.
Укажіть захворювання, спричинене нестачею певного вітаміну.
Вітамін А має назву:
Вітамін С має назву:
Цей жиророзчинний вітамін утворюється в шкірі людини під дією ультрафіолетового випромінювання. Збільшення його вмісту в їжі є одним зі способів профілактики та лікування рахіту. Це - вітамін
Даний вітамін стимулює ріст і розвиток епітеліальної тканини, входить в зоровий пігмент:
При нестачі цього вітаміна в організмі може виникнути захворювання бері-бері:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома