Хто вперше довів існування вітамінів в природній їжі?
Який вчений вперше назвав причину хвороби бері-бері?
Чому при споживанні сирої моркви, ми не отримуємо готовий вітамін А?
В якому вигляді зазвичай бувають жиророзчинні вітаміни?
Які бувають стани при порушенні необхідних доз вітамінів?
Яка хвороба характеризується такими ознаками: знижена опірність організму до хвороб, підвищена ламкість судин, кровоточивість ясен, ушкодження суглобів.
Вкажіть способи збереження вітамінів в їжі.
Яка хвороба розвивається при відсутності вітаміну В1?
Який з перелічених вітамінів підвищує опірність організму до простудних захворювань?
В яких продуктах харчування міститься вітамін А?
В яких продуктах харчування міститься вітамін Д?
Є різні назви вітамінів: хімічна, буквенна, фізіологічна. наприклад, кальциферол, вітамін Д, протирахітичний фактор. Укажіть фізіологічну назву вітаміну С.
Нестача якого вітаміну спричиняє такі порушення: пошерхлість шкіри, лупа, випадіння волосся, ушкодження сітківки ока, сльозоточивість очей.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома