Основна структурна і функціональна одиниця організму - це ...
Сукупність клітин із міжклітинною речовиною, подібних за розташуванням, будовою та функціями, називають ...
Частина організму, яка має певне розташування, форму, будову й виконує одну чи декілька специфічних функцій, це - ...
Яка тканина забезпечує покривну, захисну функцію та складається зі щільно притиснутих одна до одної клітин?
Прикладом якої тканини є кров?
Яка тканина складається з клітин зірчастої форми та здатних до збудливості і передачі сигналів?
Головний та спинний мозок входить до складу ...
Яка система органів забезпечує захисний вплив від бактерій та вірусів, бере участь у підтриманні сталості внутрішнього середовища організму?
Яка система органів утворена залозами внутрішньої секреції і здійснює регуляцію функцій організму?
До якого ряду відносять Людину розумну
Яка тканина утворена видовженими волокнами і забезпечує рухову функцію?
Яка тканина виконує захисну функцію та вистилає слизові оболонки організму?
Як називається ділянка контакту нейронів між собою або з робочим органом?
Який із чинників на 50 відсотків впливає на стан здоров'я людини
Найбільший орган людини це
Ознака людини , яка відрізняє її від інших ссавців
Нирки є органом
Гуморальна регуляція життєдіяльності організму здійснюється:
Встановіть відповідність між фізіологічною системою та органом, що до неї належить:
1. опорно - рухова; 2. кровоносна; 3. дихальна; 4. видільна
а) нирки; б) трахея; в) серце; г) око; д) череп; е) головний мозок; є) артерія
Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:
Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:
Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання
Гіпервітаміноз виникає внаслідок:
В яких продуктах міститься білок?
Головним джерелом вітамінів є:
Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:
Якої групи продуктів не існує ?
Найбільше уваги на тарілці збалансованого харчування приділяється
Харчова добавка, яка змінює колір харчового продукту:
Принципи здорового харчування:(декілька відповідей)
Процес надходження в організм поживних речовин їх перетворення, засвоєння та виділення непотрібного це:
Сукупність реакцій, які забезпечують ріст клітин і огранізму, відбуваються з витраченням енергії
Укажіть продукт харчування, у якому переважають вуглеводи:
У добовому раціоні 20% має становити
Вид кулінарної обробки харчових продуктів, під час якого найбільше руйнується вітамінів
Які речовини додають у продукти з технологічних міркувань
Виберіть з переліку харчові продукти рослинного походження
Метаболізм - це
З амінокислот складаються молекули
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома