Вивчення будови, підготовки до роботи жаровень і НВЧ-печей.

Додано: 1 жовтня 2023
Предмет:
15 запитань
Запитання 1

НВЧ-апарати призначені для (декілька правильних відповідей)

варіанти відповідей

розморожування напівфабрикатів

заморозки напівфабрикатів

до­ведення до готовності страв без утворення підсмаженої кірочки

швидкого розігрівання готових страв

швидкої заморозки готових страв

Запитання 2

В продуктах, оброблених високочастотним нагріванням, погано зберігаються вітаміни та мінеральні речовини, аромат продуктів.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 3

Під час роботи НВЧ-апаратів

варіанти відповідей

використовуються хвилі надвисокої частоти

м'ясні страви страви готуються в 4-5 раз швидше ніж традиційним способом

тривалість розморожуван­ня розфасованих продуктів порівняно з повітряним розморожу­ванням зменшується в 50—60 раз

використовується інфрачервоне поміння

Запитання 4

Під час роботи таких апаратів витрачається ве­лика кількість електричної енергії.



варіанти відповідей

так

ні

Запитання 5

НВЧ-піч працює в режимах теплового оброблення продуктів:



варіанти відповідей

струмом високої частоти

інфрачервоним промінням

гриль

комбінований режим

Запитання 6

Всередині НВЧ-печі розташовано

варіанти відповідей

магнетрон роликову підставку з підносом

нагрівальний елемент

газова горілка

роликову підставку з підносом

освітлення

Запитання 7

Для обробляння про­дуктів у режимі мікрохвиль необхідно використовувати посуд із

варіанти відповідей

провіідника

дієлектрика

напівпровідника

Запитання 8

Для ре­жиму гриль НВЧ-печі посуд повинен бути виконаний із матеріалу, який

варіанти відповідей

горить

не горить

Запитання 9

Чи можнаготувати овочі в НВЧ-печі в целофановому пакеті?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Можна використовувати посуд з термостійкого скла, порцеляни, фаянсу з металевими покриттями й "золотими " ободками або малюнками

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

Чи можна зачищати та змащувати робочі органи жаровні за ввімкненого електродвигуна?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

Теплова кулінарна обробка продуктів у потоці електромагнітного випромінювання інфрачервоного спектра відбувається без їхнього контакту з теплопередавальною поверхнею або теплоносієм

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Теплова кулінарна обробка продуктів у потоці електромагнітного випромінювання інфрачервоного спектра відбувається

варіанти відповідей

без їхнього контакту з теплопередавальною поверхнею

без їхнього контакту з теплоносієм

з їхнім контактом з теплопередавальною поверхнею

з їхнім контактом з теплоносієм

Запитання 14

ІЧ-нагрівання як самостійний спосіб теплової кулінарної обробки застосовують для

варіанти відповідей

розморозки у грилях-апаратах м'яса, птиці, риби як у натуральному вигляді, так й у вигляді різних напівфабрикаті

заморозки у грилях-апаратах м'яса, птиці, риби як у натуральному вигляді, так й у вигляді різних напівфабрикаті

смаження у грилях-апаратах м'яса, птиці, риби як у натуральному вигляді, так й у вигляді різних напівфабрикатів

Запитання 15

У спеціалізованих підприємствах ресторанного господарства для смаження шашликів та інших виробів з м'яса, птиці й риби застосовують печі (мангали), у яких джерелом інфрачервоного випромінювання є

варіанти відповідей

природний газ

палаюче деревне вугілля

електроенергія

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест