Вступ. Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини.

Додано: 16 грудня
Предмет: Біологія, 8 клас
14 запитань
Запитання 1

Ознака людини, яка відрізняє її від інших ссавців:

варіанти відповідей

прямоходіння

дихання

живлення

розмноження

Запитання 2

Структурною й функціональною одиницею живих організмів є:

варіанти відповідей

клітина

тканина

орган

система органів

Запитання 3

Сукупність клітин та міжклітинної речовини, що мають схожу будову, походження й виконують спільні функції, називають:

варіанти відповідей

органом

системою органів

тканиною

органелою

Запитання 4

Тканина внутрішнього середовища утворює:

варіанти відповідей

м'язи

хрящі

нейрони

нейроглію

Запитання 5

Тканина, що вистилає слизові оболонки порожнистих органів:

варіанти відповідей

м'язова

епітеліальна

тканина внутрішнього середовища

нервова

Запитання 6

Тканину, елементом якої є нейрон, називають:

варіанти відповідей

нервовою

епітеліальною

внутрішнього середовища

м'язовою

Запитання 7

З амінокислот складаються молекули:

варіанти відповідей

білків

жирів

вуглеводів

вітамінів

Запитання 8

Сахариди - це інша назва:

варіанти відповідей

білків

жирів

вітамінів

вуглеводів

Запитання 9

Універсальним розчинником є:

варіанти відповідей

бензин

компот

вода

олія

Запитання 10

Велика група нерозчинних у воді органічних речовин це - ...........

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 11

Нестача вітаміну С може спричинити..........

варіанти відповідей

дерматити

анемію, або недокрів'я

цингу (кровоточивість ясен, випадіння зубів)

виразки на слизових оболонках

пелагру (дерматит, слабоумство)

бері-бері (судоми, параліч)

Запитання 12

Найчастіше авітаміноз виникає:

варіанти відповідей

восени

узимку

навесні

улітку

Запитання 13

Джерела вітаміну А :

варіанти відповідей

морква, кропива, абрикоси, печінка, ікра, масло, молоко.

чорна смородина, щавель, лимон, шипшина, шпинат

риб'ячий жир, яєчний жовток, молоко

м'ясо птиці, яловичина, печінка, дріжджі

Запитання 14

Співвідношення енергії, що надходить до організму з їжею, та енергії, що витрачається внаслідок діяльності організму:

варіанти відповідей

збалансоване харчування

енергетичний баланс

авітаміноз

гіпервітаміноз

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест