23 липня о 18:00Вебінар: STEM-освіта без гендерних стереотипів – запорука успішного майбутнього школярів

Вступний тест НВК Софія ( підсумковий, річний)

Додано: 7 червня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 5 разів
20 запитань
Запитання 1

Для консервації фруктів та ягід додають лимонну кислоту з метою

варіанти відповідей

Збереження кольору фруктів та ягід

Збільшення кількості вітамінів

Запобігання псування консервованих продуктів

Компенсації нестачі цукру

Покращення желеутворення джемів та варення

Запитання 2

Борошно просіюють за допомогою сита з метою

варіанти відповідей

Збагачення киснем

Вилучення смітинок і грудочок

Демонстрації своєї активності на кухні (лишити сліди розтрушеного борошна)

Дослідження

Запитання 3

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти, варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу.

варіанти відповідей

 БАЛАБУШКИ

 ГАЛУШКИ

ВЕРГУНИ 

ВАРЕНИКИ

Запитання 4

Одна з найпопулярніших українських страв.

варіанти відповідей

 ВАРЕНИКИ

 КАПУСНЯК 

 БОРЩ 

 ГАЛУШКИ

Запитання 5

Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смугами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).

варіанти відповідей

 ГАЛУШКИ

 БАЛАБУШКИ

 КЛЬОЦКИ 

Запитання 6

Капуста засипана, капуста з пшоном — рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно сікли, заливали окропом і варили з картоплею, морквою та пшоном. У готовий клали засмажену на салі цибулю і ще раз проварювали.

варіанти відповідей

 КУЛІШ

 КАПУСНЯК 

 БОРЩ

Запитання 7

Страва, схожа за способом приготування на крупник, але роблена з пшоняних крупів. Було легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він мав ще одну назву — польова каша. Промите пшоно засипали у казан з киплячою водою, для смаку додавали одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Готовий затирали салом із цибулею й часником.

варіанти відповідей

БАНУШ

 ЗАТІРКА

 КУЛІШ

Запитання 8

Стресові ситуації, інфекційні та грибкові хвороби,

захворювання імунної системи; нестача білка і

мікроелементів в харчовому раціоні викликають 

варіанти відповідей

 випадіння волосся

 ріст волосся

 нічого не викликають

 нервовий зрив

Запитання 9

Чим являються засоби, зображені

на малюнках ( як група вцілому)

варіанти відповідей

Харчовими добавками

Природними фарбниками

Продуктами харчування

Запитання 10

Укажи до яких груп назв відносяться наступні :

каскад; гарсон; боб; піксі; каре

варіанти відповідей

Назви островів

Назви фасонів одягу

Назви стрижок

Запитання 11

Укажи зображення одягу в діловому стилі

варіанти відповідей
Запитання 12

Укажи зображення одягу в етно стилі

варіанти відповідей
Запитання 13

Укажи зображення стрижок "каре"

варіанти відповідей
Запитання 14

Укажи зображення стрижки "боб"( "рваний боб")

варіанти відповідей
Запитання 15

Укажи той фасон спідниць, що зображені на фото

варіанти відповідей

Пряма зі шлицею

Трапеція

На запáх

Запитання 16

Укажи ті ножиці, що являються розкрійними (для тканин)

варіанти відповідей
Запитання 17

Знайди порушення правил безпечного користування голками

варіанти відповідей

 Пам’ятай, що при роботі голку слід тримати в роті.

 Голка повинна бути прямою,гострою, без іржі та плям.

 Зберігати голки та шпильки в гольниці.

Викидати зламані голки та шпильки у смітник

Запитання 18

Як вимірюються "ОБХВАТИ" фігури

варіанти відповідей

По горизонталі

По діагоналі

По вертикалі

Запитання 19

Яке вимірювання складає РОЗМІР жіночого одягу

(згідно стандартів України)

варіанти відповідей

Зріст

Обхват стегон

Напівобхват грудей

Запитання 20

Укажи ПОЯСНІ види одягу

варіанти відповідей

Штани, шорти

Комбідрес

Комбінезон

Спідниця