Ліцей "Софія". Підсумковий, річний тест

Додано: 7 червня 2019
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 40 разів
20 запитань
Запитання 1

Для консервації фруктів та ягід додають лимонну кислоту з метою

варіанти відповідей

Збереження кольору фруктів та ягід

Збільшення кількості вітамінів

Запобігання псування консервованих продуктів

Компенсації нестачі цукру

Покращення желеутворення джемів та варення

Запитання 2

Борошно просіюють за допомогою сита з метою

варіанти відповідей

Збагачення киснем

Вилучення смітинок і грудочок

Демонстрації своєї активності на кухні (лишити сліди розтрушеного борошна)

Дослідження

Запитання 3

Одна з найпоширеніших страв з вареного тіста з начинкою. Як начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти, варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу.

варіанти відповідей

 БАЛАБУШКИ

 ГАЛУШКИ

ВЕРГУНИ 

ВАРЕНИКИ

Запитання 4

Типова для української кухні страва. Прісне тісто, замішане на воді чи сироватці з яйцем, розкачували качалкою, щоб товщина коржа була 1 — 1,5 см. Різали тісто смугами шириною 2—3 см, потім відщипували від кожної невеликі шматочки і кидали в підсолений окріп (кипляче молоко, м'ясну або овочеву юшку).

варіанти відповідей

 ГАЛУШКИ

 БАЛАБУШКИ

 КЛЬОЦКИ 

Запитання 5

Капуста засипана, капуста з пшоном — рідка овочева страва. Квашену капусту дрібно сікли, заливали окропом і варили з картоплею, морквою та пшоном. У готовий клали засмажену на салі цибулю і ще раз проварювали.

варіанти відповідей

 КУЛІШ

 КАПУСНЯК 

 БОРЩ

Запитання 6

Страва, схожа за способом приготування на крупник, але роблена з пшоняних крупів. Було легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він мав ще одну назву — польова каша. Промите пшоно засипали у казан з киплячою водою, для смаку додавали одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Готовий затирали салом із цибулею й часником.

варіанти відповідей

БАНУШ

 ЗАТІРКА

 КУЛІШ

Запитання 7

Стресові ситуації, інфекційні та грибкові хвороби,

захворювання імунної системи; нестача білка і

мікроелементів в харчовому раціоні викликають 

варіанти відповідей

 випадіння волосся

 ріст волосся

 нічого не викликають

 нервовий зрив

Запитання 8

Характеризує історичний період або індивідуальну манеру вдягатися

варіанти відповідей

Мода

Стиль

Запитання 9

Під час процесу створення нових моделей одягу технічне моделювання виконують

варіанти відповідей

художники - модельєри

модельєри - конструктори

Запитання 10

Укажи зображення одягу в діловому стилі

варіанти відповідей
Запитання 11

Визнач стиль за його ознаками: легкий, струменистий, для нього характерні дрібні рюші, волани, жабо, гофре, мережива, банти, зборки. Одяг підкреслюють вишуканими прикрасами й аксесуарами.

варіанти відповідей

класичний

еклектичний

романтичний

фольклорний

Запитання 12

Стегновий одяг жіночого українського традиційного костюма

варіанти відповідей

Панєва

Плахта

Фаойя

Запаска

Андарак

Запитання 13

Визнач на зображеннях спідницю "гофре"

варіанти відповідей
Запитання 14

Укажи той фасон спідниць, що зображені на фото

варіанти відповідей

Пряма зі шлицею

Клиньова

На запáх

Запитання 15

Укажи ті ножиці, що являються розкрійними (для тканин)

варіанти відповідей
Запитання 16

Як вимірюються "ОБХВАТИ" фігури

варіанти відповідей

По горизонталі

По діагоналі

По вертикалі

Запитання 17

Визнач, у якій країні спідниця є частиною костюма солдатів Королівського полку

варіанти відповідей

Голандії

Швеції

Шотландії

Запитання 18

Укажи ПОЯСНІ види одягу

варіанти відповідей

Штани, шорти

Комбідрес

Комбінезон

Спідниця

Бріджі

Запитання 19

Яка тканина електризуються найменше?

варіанти відповідей

віскозний шовк

ацетатний шовк

натуральний шовк

Запитання 20

Що є сировинним матеріалом для виготовлення штучного текстилю?

варіанти відповідей

нафта

шовк-сирець

кам'яне вугілля

целюлозна маса

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест