Вуглеводи

Додано: 16 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 40 разів
13 запитань
Запитання 1

Яку другу назву (згідно будови) мають вуглеводи

варіанти відповідей

альдегідоспирти

альдегідокислоти

альдегідоестери

альдегідооснови

Запитання 2

Який вуглевод є найсолодшим

варіанти відповідей

глюкоза

фруктоза

галактоза

целобіоза

Запитання 3

При взаємодії глюкози з купрум(ІІ) гідроксидом утворюється темно-синя сполука купрум(ІІ) глюконат. Ця реакція характерна також для

варіанти відповідей

карбонових кислот

альдегідів

багатоатомних спиртів

одноатомних спиртів

Запитання 4

Глюкоза подібно до альдегідів може відновлюватися під дією водню до

варіанти відповідей

шестиатомного спирту

одноатомного спирту

глюконової кислоти

багатокислотної основи

Запитання 5

Глюкоза подібно до альдегідів може відновлюватися під дією водню до

варіанти відповідей

карбонових кислот

естерів

альдегідів

спирту

Запитання 6

Дисахариди - це дві молекули моносахаридів з'єднаних

варіанти відповідей

водневим зв'язком

глікозидним зв'язком

пептидним зв'язком

ковалентним зв'язком

Запитання 7

Цей дисахарид виробляється у вигляді патоки та одержують його шляхом гідролізу крохмалю

варіанти відповідей

мальтоза

сахароза

лактоза

целюлоза

Запитання 8

Під час гідролізу цього вуглеводу утворюється глюкоза та фруктоза

варіанти відповідей

мальтоза

лактоза

сахароза

целюлоза

Запитання 9

Цей дисахарид не має вільного напівацетального гідроксилу і має лише гідроксильні групи

варіанти відповідей

сахароза

мальтоза

лактоза

крохмаль

Запитання 10

Як називається запасний вуглевод тваринного походження

варіанти відповідей

глюкоза

пектин

глікоген

глюкоген

Запитання 11

Вуглевод, який є сумішшю амілози та амілопектину називається

варіанти відповідей

сахароза

глікоген

целюлоза

крохмаль

Запитання 12

Гідроліз крохмалю починається у ротовій порожнині під дією

варіанти відповідей

дріжджів

кислоти

амілази

інсуліну

Запитання 13

Цей вуглевод використовується при виробництві продуктів з їстівними оболонками

варіанти відповідей

лактоза

глікоген

пектин

целюлоза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест