Я досліджую світ "Подорожуємо Україною"

Додано: 6 квітня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 2 клас
Тест виконано: 70 разів
10 запитань
Запитання 1

Найбільший на Дніпрі острів Хортиця першим в Україні отримав статус національного заповідника;

на острові утворився унікальний природно-ландшафтний комплекс;

на Хортиці є кабани, косулі, фазани, олені;

на Хортиці розташований історико-культурно комплекс «Запорізька Січ»!

У якому місті розташований цей острів?



варіанти відповідей

м.Запоріжжя

м. Київ

м.Харків

м.Дніпро

Запитання 2

Потьо́мкінські схо́ди (до 1955 Бульварні сходи, раніше Рішельєвські сходи, в XIX столітті Гігантські сходи) — відомі сходи в місті ........, що поєднують центр міста з гаванню та Морським вокзалом.

На сьогодні сходи складаються з 192 сходинок (спочатку їх було рівно двісті, проте при розширенні порту вісім сходинок було засипано) і десяти прольотів. Довжина сходів — 142 метри, вони побудовані перспективно — їх нижня частина (довжиною 21,7 м) значно ширше верхньої частини (12,5 м), завдяки чому при погляді зверху сходів складається враження однакової ширини протягом всієї довжини сходів. Парапети сходів здаються паралельними та видно тільки майданчики (окрім верхнього маршу). При погляді знизу сходи здаються довшими і видний тільки суцільний каскад сходинок.

В якому місті знаходяться ці сходи??

варіанти відповідей

м.Київ

м.Одеса

м.Миколаїв

м.Кропивницький

Запитання 3

Один з найбільших в країні музеїв “просто неба”, який в натуральних пропорціях відтворює той спосіб життя, який був характерним для українців. Окрім сільських хат, звезених з усіх куточків України, та колекції одягу і предметів побуту, Пирогово – місце для проведення різноманітних ярмарків та святкувань.

Це село розташоване поблизу якого міста?

варіанти відповідей

Харків

Київ

Миргород

Суми

Запитання 4

Андрі́ївська це́рква — православна церква на честь Святого Андрія у стилі українського бароко, пам'ятка архітектури та монументального живопису XVIII ст. світового значення, споруджена за проектом видатного архітектора Бартоломео Растреллі. Входить до складу Національного заповідника «Софія Київська».

Ця памятка архітектури знаходиться в якому місті?

варіанти відповідей

м.Хмельницький

м. Вінниця

с.Дніпро

м.Київ

Запитання 5

Парк «Київ у мініатюрі», знаходиться на території Гідропарку.

На території «маленького міста» площею 1,8 га розташовані 48 макетів сучасного міста Київ у масштабі 1:33. У міні-Києві «проживають» близько 700 мешканців. У парку існують свій Майдан Незалежності, аеропорт «Бориспіль», залізничний вокзал, Андріївська церква, Собор святої Софії, Головний корпус КПІ, чотири мости, телевежа, пам'ятники Б. Хмельницькому, Володимиру Великому, засновникам Києва та багато інших різноманітних споруд.

В якому місті розташований цей парк?

варіанти відповідей

м.Житомир

м.Київ

м.Черкаси

м.Чернівці

Запитання 6

Пам'ятний знак на честь заснування міста .......  (пам'ятник засновникам ......) — пам'ятний знак, споруджений в 1982 році на ознаменування 1 500-річчя міста. Пам'ятник розташований на набережній Дніпра в Наводницькому парку, посередині між станцією метро «Дніпро» та мостом Патона. Скульптурну композицію виконано з кованої міді у вигляді плоского човна, на якому встановлено фігури легендарних засновників столиці — братів Кия, Щека та Хорива і їхньої сестри Либіді.

варіанти відповідей

м.Днвпро

м.Київ

м.Кропивницький

м.Запоріжжя

Запитання 7

Білоку́р Катери́на Васи́лівна  — українська художниця, майстриня народного декоративного живопису, представниця «наївного мистецтва». Окрім квітів Катерина Білокур малювала пейзажі та портрети.

Входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.


Яка з картин не належить Катерині Білокур?

варіанти відповідей
Запитання 8

Письменник Всеволод Нестайко – один з найвідоміших дитячих авторів в Україні. Найпопулярніші його твори – трилогія «Тореадори з Васюківки», казки «В країні сонячних зайчиків» та інші. Колеги Нестайка ​називають його «добрим янголом української літератури».

З якого твору автора ці рядки:

Прочиняємо нищечком двері.

Зазираємо одним оком...

Є!.. Всі на місці!

Сидять гарненько. Обличчя зосереджені, серйозні. Ні тобі усмішки, ні тобі витівки якоїсь. Не діти, а янголи.

Що таке?.. Може, ми не туди потрапили?.. Хіба про таких напишеш повість? Може, ходімте до іншого класу?.. Пошукаємо справжніх живих учнів?..

Та ні, стривайте!.. 

От учителька Ліна Митрофанівна, що статечно походжає по класу, раптом подає голос:

– Спасокукоцький! Ану не зазирай до Трав'янко!

"Ага! — догадуємося ми.— Контрольна!"

Тепер ясно, чому такий порядок.

Ліна Митрофанівна суворо супить брови і орлиним поглядом роззирається навкруги — пильно стежить, щоб ніхто ні в кого не списував.

Але де це бачено в світі, щоб на контрольній ніхто ні в кого не списав?.......

варіанти відповідей

"Тореадори з Васюківки"

"В країні сонячних зайчиків"

"Одиниця з обманом"

Запитання 9

Найбільший у світі річковий світломузичний Фонтан на відкритих водоймищах та реконструйована Набережна «Roshen» були відкриті 4 вересня 2011 року. «Фонтан» розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м.

За роки свого існування на Набережній Рошен побували чимало туристів з усіх куточків України! 

Цей фонтан знаходиться в ....?

варіанти відповідей

м.Київ

м.Вінниця

м.Луцьк

м.Полтава

Запитання 10

Карпатські вершини ніколи не залишать байдужим того, хто на них побував. Вони можуть бути різними – стрімкими і кам’янистими, порослими ялівцем або засніженими. Але гірські вершини приваблюють туристів у будь-яку пору року і погоду. Найвища вершина Карпат дає початок одній з найбільших карпатських річок Прут. Найпростішим вважається підйом з бази «Заросляк», навіть людина без спеціальної підготовки зможе пройти по цьому маршруту без особливих зусиль. Як називається ця вершина?

варіанти відповідей

Бребенескул

Говерла

Чорногорський Піп Іван

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест