Я в супермаркеті

Додано: 20 травня
Предмет: Природничі науки, 6 клас
7 запитань
Запитання 1

До фізичного способу консервування продуктів належить:

варіанти відповідей

заморожування

сушіння

маринування

квашення

Запитання 2

До мікробіологічного типу обробки харчових продуктів належить

варіанти відповідей

квашення

зброджування

заморожування

сушіння

Запитання 3

Стерилізація - це

варіанти відповідей

нагрівання до 60 градусів Цельсія

уплив високих температур (вище 100 градусів Цельсія)

швидке нагрівання та миттєве охолодження

Запитання 4

Які речовини ми використовуємо в побуті як консерванти?

варіанти відповідей

цукор

сіль

оцет

молоко

борошно

Запитання 5

Позначте пару продуктів, які НЕ МОЖНА викладати поряд.

варіанти відповідей

шинка та сосиска

копчена і сира риба

рис і гречана крупа

сметана і йогурт

Запитання 6

Визначте правильність тверджень.

Причиною псування продуктів бути пошкоджена упаковка.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 7

Визначте правильність тверджень.

Якщо у продуктів змінюється вигляд, з’являється неприємний запах, це свідчить про утворення в них шкідливих речовин.

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест