„ Яйця та яєчні продукти ”.

Додано: 13 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 385 разів
12 запитань
Запитання 1

 1. Дієтичне яйце – це яйце, в якого:

варіанти відповідей

а) маса не менше 44 г і реалізується до 7 діб після знесення


 б) маса не менше 44 г і реалізується через 7 діб після знесення


 в) маса більше 44 г і реалізується через 10 діб після знесення

Запитання 2

2. Зварені яйця треба занурити в холодну воду для того, щоб: 

варіанти відповідей

а) була ніжною консистенція яйця


б) яйця добре засвоювалися організмом і не тверділи


в) було легко обчищати шкаралупу

Запитання 3

 3. Перед використанням яйця обробляються в окремому приміщені так: 

варіанти відповідей

а) перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді,

 потім обробляють у 2 мийних ваннах

 

б) перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді,

 потім обробляють у 3 мийних ваннах

 

в) перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді,

потім обробляють у 4 мийних ваннах 

Запитання 4

 4. Яєчний меланж - це: 

варіанти відповідей

а) охолоджена суміш яєчних білків і жовтків без шкаралупи


б) заморожена при tº -9-10ºС суміш яєчних білків і жовтків без шкаралупи


в) заморожена при tº -18ºС суміш яєчних білків і жовтків без шкаралупи

Запитання 5

 5. Яєчний порошок перед використанням просіюють і розводять так: 

варіанти відповідей

а) теплою водою або молоком: 1 кг порошку на 3,5 л води


б) холодною водою або молоком: 1 кг порошку на 3,5 л води


в) теплою водою або молоком: 1 кг порошку на 1 л води

Запитання 6

6. Для варіння у шкаралупі яйця закладають: 


варіанти відповідей

а) у киплячу воду


б) у холодну підсолену воду


в) у киплячу підсолену воду     

Запитання 7

7. При варінні верхній шар жовтка потемніє, якщо: 

варіанти відповідей

а) у воду для варіння яєць додати оцет


б) яйця варити більше 10хв.


в) яйця варити при повільному кипінні 

Запитання 8

8. Яйця рідкі варять так: 

варіанти відповідей

а) 2,5-3 хв. з моменту закипання води


б) 2,5-3 хв. з моменту закладання у воду


в) 4,5-5 хв. з моменту закипання води 

Запитання 9

9. Яйце, зварене „в мішечок”, має: 

варіанти відповідей

а) білок напіврідкий і жовток рідкий


б) білок напіврідкий і жовток напіврідкий


в) білок має консистенцію ніжних драглів і жовток напіврідкий 

Запитання 10

 10. Яєчню треба смажити так: 

варіанти відповідей

а) 2-3 хв. до повного загусання білка і напіврідкого жовтка


б) 2-3 хв. до часткового загусання білка і рідкого жовтка


в) 5-7 хв. до повного загусання білка і напіврідкого жовтка

Запитання 11

11. Чи можна допускати до використання яйця з кров’яною плямою,

яку помітно при просвічувані: 

варіанти відповідей

а) так


б) ні


в) після вилучення плями 

Запитання 12

12. Чи можна використовувати для приготування їжі яйця із

 забрудненою шкаралупою: 

варіанти відповідей

а) так.                                           

 б) ні.                        

 

 в) так, якщо їх помити.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест