Югославія і Греція

Додано: 5 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Тепер була мить, коли треба було ухвалити незворотну постанову – посилати чи ні ....... армію в Грецію.

варіанти відповідей

Нільську

Тобрукську

Болгарську

Запитання 2

Наше завдання було об'єднати Югославії, Грецію і Туреччину. Але якби ми знали, що Гітлер планує напасти на росіян, то б могли вдарити по його слабкому фронті. .. березня німці вступили в ....

варіанти відповідей

1, Болгарія

3, Туреччина

5, Сербія

Запитання 3

Відбувся загальний рух німецьких військ на південь і болгари всіляко допомагали їм. Іден провів наради. Результат невтішний. Чи погодилася Югославія воювати проти Гітлера?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 4

.. березня Югославія підписала пакт з Гітлером у Відні. Церемонію транслювали по Белградському радіо. По кав'ярнях югославської столиці всі відчували катастрофу. Але стався військовий переворот, всіх змусили подати у відставку, співали сербський гімн і казали краще війна, ніж пакт.

варіанти відповідей

25

24

23

Запитання 5

Гітлер злютувався. Він скликав раду і придумав план нападу на Югославію. Гітлер писав Горті, що німці повинні пройти через Угорщину для нападу, але головні дії не будуть в Угорщині, в обмін угорці зможуть зайняти території які вона хотіла повернути. Угорщина було пов'язана договором з Югославію .....

варіанти відповідей

Грудні 1940

Вересні 1939

Січні 1941

Запитання 6

Угорщина боялась, що якщо вона відмовиться, її окупують. А Британія наголосила, якщо вона буде з Гітлером, то оголосять їй війну. Прем'єр- міністр ..... застрелився.

варіанти відповідей

Телекі

Верт

Шандор

Запитання 7

.. квітня німці скидали бомби на Югославію. Ця операція називалась .....

варіанти відповідей

6, Покарання

8, Хрестоносець

Запитання 8

8 квітня коли була тиша в Белграді лежали тисячі мертвих людей, тварини, що вибирались з зоопарку. Вискакав поранений лелека. Ведмідь кудись подибав. .. квітня німці вступили в Белград. Через 7 днів Югославія капітулювала.

варіанти відповідей

13

12

14

Запитання 9

Грецький прем'єр - міністр Корізіс застрелився. Капітуляція Греції відбулася .. квітня. Почалась евакуація. Вона тривала 5 ночей. 26 квітня німці захопив міст через Коринфський канал і німці пішли на Пелепоннес. Скільки ми врятували військ?

варіанти відповідей

24, 50 662

23, 45 643

Запитання 10

Під час евакуації ми втратили ... кораблів.

варіанти відповідей

26

23

21

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест