Юний ерудит (Мау)

Додано: 26 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 8 разів
10 запитань
Запитання 1

Їхня назва походить від латинського слова, що означає "полум'я", "вогонь". Їх в багатьох зоопарках спеціально готують буряками та морквою для того, щоб підтримувати їхній зовнішній вигляд. Назвіть їх.

варіанти відповідей

білки

лисиці

фламінго

папуги

Запитання 2

Наприкінці 1920-х в США люди певної професії повинні були зазубрювати тексти на іспанській, італійській, французькій та німецькій мовах. Яка професія вимагала цього?

варіанти відповідей

стюардеси

кіноактори

журналісти

диктор ТБ

Запитання 3

У 1882 році Ніцще, який вже мав проблеми з зором, отримав поштою ЇЇ. За деякий час після цього преса навіть наголошувала, що "Ніцще повернувся! Він знову пише книги!". Хоча багато критиків зауважили, що після роботи з НЕЮ стиль у Ніцше змінився. Назвіть ЇЇ двома словами.

варіанти відповідей

збільшувальна лупа

кулькова ручка

Друкарська машинка

підзорна труба

Запитання 4

В 1958 році в одному американському журналі опублікували 129 порад. В цьому списку були такі: заведіть собаку і гуляйте з ним; станьте стюардесою або медсестрою; замість довгої відпустки в одному місці організуйте собі чотири в різних місцях; купіть автомобіль з відкидним верхом; завжди возіть в автомобілі трос для буксиру. Для кого ці поради?

варіанти відповідей

детективи

поліцейські

самотні чоловіки

незаміжні жінки

Запитання 5

В середньому житель Англіїї робить це 44 рази в місяць з 18 людьми. Це можна зробити без будь-яких допоміжних засобів, в будь-якому місці і для цього потрібно, як мінімум, дві особи. Назвіть що робить англієць 44 рази щомісяця?

варіанти відповідей

говорить про погоду

вітається

дякує

вибачається

Запитання 6

Найкоротший регулярний він - між двома шотландськими островами Вестрей та Папа Вестрей. Триває він в середньому лише 74 секунди. Назвіть його. 

варіанти відповідей

радіосигнал

авіарейс

дзвінок

діалог

Запитання 7

У древній Спарті роль грошей відігравав ОБОЛ - довгий залізний прут. Ці гроші були важкими, незручними і навіть комічними. Але яке явище, від якого потерпаємо ми, було повністю відсутнє саме завдяки оболу?

варіанти відповідей

кредит

банк

хабар

гаманець

Запитання 8

Згідно теорії "Римського впливу", її назва походить від латинського слова Rosalia - свято троянд, присвячене померлим. Згідно інших переконань , їхня назва походить від того, що через велику кількість їх у воді річка може поміняти своє русло. Назвіть їх.

варіанти відповідей

сітки

риби

водорості

русалки

Запитання 9

Якщо вірити французькому прислів'ю, то від інших людей ніяк не вдасться приховати три речі: вогонь, кашель і.... що іще ніяк не вдається приховати французам?

варіанти відповідей

кохання

акцент

засмагу

погляд

Запитання 10

В Великобританії - портрет королеви. В Китаї - портрет Мао Дзедуна. А кого побачимо в Індії?

варіанти відповідей

 Махатма Ганді

корова

Єлизавета ІІ

Крішна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест