Задачі на відповідність

Додано: 17 листопада 2021
Предмет: Математика, 5 клас
Тест виконано: 6 разів
10 запитань
Запитання 1

Двоє грають – ламають шоколадку, що складається з 6*4=24 дольок. При тому за один хід можна зробити лише один розлом по прямій вздовж заглиблення на шоколадці. Програє той, хто не матиме ходу. Хто виграє, перший, чи другий гравець?

варіанти відповідей

Перший гравець

Другий гравець

Гра-жарт

Запитання 2

На дошці записано чотири числа:4, 7, 11, 13. Дозволяється до довільних двох з них додати по одиниці й записати отримані суми замість двох обраних чисел. Чи можна таким чином зробити всі числа рівними?

варіанти відповідей

так

ні

неможливо визначити

Запитання 3

Ромашка має 12 пелюстків. Грають двоє гравців. За один хід дозволяється відірвати або одну пелюстку, або дві, що ростуть підряд. Програє той, хто не може зробити хід. У кого з гравців є виграшна стратегія?


варіанти відповідей

У першого гравця

У другого гравця

Жоден із гравців не має виграшної стратегії

Запитання 4

Два хлопчики по черзі пишуть k-значне число: першу цифру пише перший, другу – другий і т.д. Чи може другий хлопчик добитися того, щоб отримане число ділилося на 9, якщо перший заважає йому це зробити?

варіанти відповідей

Може

НЕ може

Запитання 5

Двоє гравців по черзі виймають із двох відер яблука. За один хід кожен гравець може брати з будь – якого, але тільки одного відра довільну кількість яблук. Виграє той, хто забере останнє яблуко. Як має грати перший гравець, щоб виграти, якщо у першому відрі 42 яблука, а в другому – 38?

варіанти відповідей

Щоб виграти першому гравцеві потрібно взяти спочатку 4 яблука з першого відра, а далі брати стільки яблук, скільки братиме інший гравець.



Щоб виграти першому гравцеві потрібно взяти спочатку 4 яблука з другого відра, а далі брати стільки яблук, скільки братиме інший гравець.


Запитання 6

Миколка та Сергійко грають у гру, по черзі записуючи цілі числа в клітинки таблиці розмірами 7x9 (7 рядків, 9 стовпчиків). Першим робить хід Миколка. За один хід записується одне число у вільну клітинку. Гра продовжується, поки вони не заповнять числами всю таблицю. Потім підраховуються значення S1, S2, ..., S7, – суми чисел у рядках таблиці. Якщо серед чисел S1, S2, ..., S7 парних більше, ніж непарних, виграє Миколка. В іншому разі – Сергійко. Хто з двох гравців може забезпечити собі виграш? 

варіанти відповідей

Сергійко

Миколка

Гра-жарт

Запитання 7

Дано клітчасту дошку 10 х 10. За хід дозволяється по­крити будь-які 2 сусідні клітинки прямокутником 1x2 так, щоб пря­мокутники не перекривались. Програє той, хто не може зробити хід. Хто забезпечить собі виграш?

варіанти відповідей

Перший гравець

Другий гравець

Гра-жарт

Запитання 8

 В кожній клітинці дошки 11 х 11 стоїть шашка. За хід дозволяється зняти з дошки будь-яку кількість шашок, що йдуть під­ряд, або з одного вертикального, або з одного горизонтального ряду. Виграє той, хто зняв останню шашку. Хто забезпечить собі виграш?

варіанти відповідей

Перший гравець

Другий гравець

Гра-жарт

Запитання 9

Є дві купки камінців: в одній — 30, в другій — 20. За хід дозволяється брати будь-яку кількість камінців, але тільки з одної купки. Програє той, кому нема що брати. Хто забезпечить собі виграш?

варіанти відповідей

Перший гравець

Другий гравець

Гра-жарт

Запитання 10

 Ромашка має а) 12 пелюсток; б) 11 пелюсток. За хід дозволяється відірвати або одну пелюстку, або дві, що ростуть поруч. Програє той, хто не може зробити ходу. Хто забезпечить собі виграш?

варіанти відповідей

Перший гравець

Другий гравець

Гра-жарт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест