Де здійснюється перетворення енергії подразників на нервові імпульси?
Які структури сенсорних систем здійснюють нервове проведення збудження?
Рецептори смаку належать до:
Здатність пристосовувати рівень своєї чутливості до інтенсивності подразника - це:
Прозора передня частина білкової оболонки, що пропускає та заломлює промені світла й захищає око від пошкоджень, - це:
Передня частина судинної оболонки, що містить пігмент та визначає колір очей, - це:
Зовнішня білкова оболонка ока, що містить колагенові волокна, захищає око та зберігає його форму, - це:
Внутрішня оболонка ока, на якій фокусується зображення, - це:
Світло, що надходить до ока, сприймається рецепторами, що мають назву:
Ділянка в центрі сітківки, де містяться переважно колбочки, і яка вважається місцем найкращого бачення, має назву:
Пристосування ока до чіткого бачення предметів, що розташовані на різних відстанях, називається:
Кольоровий зір у людини забезпечується завдяки наступним рецепторам:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома