Загальні правила санітарії та гігієни

Додано: 26 листопада
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Яка основна мета дотримання санітарно-гігієнічних норм?


варіанти відповідей

Збільшення швидкості виконання роботи.



Покращення естетичного вигляду приміщення.



Запобігання поширенню інфекційних захворювань та забезпечення безпеки.



Зменшення витрат на прибирання.


Запитання 2

Що таке дезінфекція і для чого вона потрібна?



варіанти відповідей

Процес очищення поверхні від видимого забруднення.



Процес знищення мікроорганізмів на поверхнях та предметах.



Процес видалення пилу.



Процес провітрювання приміщення.


Запитання 3

Чому продукти тваринного походження є важливою складовою раціону людини?


варіанти відповідей

Вони містять легкозасвоювані білки, необхідні для росту і відновлення тканин.


Є джерелом вітамінів і мінералів, які важко отримати з рослинних продуктів.



Надають енергію для життєдіяльності організму.


Усі відповіді правильні.


Запитання 4

Які продукти тваринного походження є основними джерелами білка?



варіанти відповідей

Молоко і молочні продукти.


М'ясо і риба.


Яйця.



Усі відповіді правильні.


Запитання 5

Які жирні кислоти містяться в рибі і корисні для серцево-судинної системи?



варіанти відповідей

Насичені жирні кислоти.



Поліненасичені жирні кислоти (омега-3).


Мононенасичені жирні кислоти.


Трансжири.


Запитання 6

Які негативні наслідки може мати надмірне споживання продуктів тваринного походження, багатих на насичені жири?



варіанти відповідей

Розвиток атеросклерозу.



Підвищення рівня холестерину в крові.


Збільшення ризику серцево-судинних захворювань.


Усі відповіді правильні.


Запитання 7

Які продукти тваринного походження рекомендовано вживати людям, які страждають на алергію?


варіанти відповідей

Молоко і молочні продукти.



Залежить від конкретного виду алергії. Необхідно проконсультуватися з лікарем.


Яйця.



Риба і морепродукти.


Запитання 8

Яка основна мета використання продуктів тваринного походження у лікувальному харчуванні?


варіанти відповідей

Збільшення маси тіла.


Забезпечення організму необхідними поживними речовинами для одужання.



Зменшення апетиту.



Збільшення фізичної активності.


Запитання 9

Чому білки тваринного походження є важливими для одужання?


варіанти відповідей

Вони є основним джерелом енергії.



Вони необхідні для побудови та відновлення тканин.




Вони знижують рівень холестерину.


Вони покращують травлення.



Запитання 10

Які продукти тваринного походження корисні при захворюваннях кісток?


варіанти відповідей

М'ясо.



Яйця.



Риба.



Молочні продукти.



Запитання 11

Що таке сертифікація за ISO?



варіанти відповідей

Це процес внутрішньої оцінки відповідності системи управління вимогам стандарту.


Це процес зовнішньої оцінки відповідності системи управління вимогам стандарту незалежною сертифікаційною організацією.



Це обов’язкова процедура для всіх підприємств.


Це процес розробки нових стандартів.


Запитання 12

Які продукти тваринного походження рекомендовані при анемії?



варіанти відповідей

М'ясо червоних сортів, печінка.


Молочні продукти.


Усі відповіді правильні.


Яйця.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест