Закуски та холодні страви

Додано: 19 березня 2023
Предмет:
Тест виконано: 72 рази
15 запитань
Запитання 1

Холодні закуски з сирих овочів є основним джерелом вітаміну?

варіанти відповідей

А

С

Е

Запитання 2

Температура подавання холодних страв та закусок має становити не більше?

варіанти відповідей

12С

24С

36С

Запитання 3

За характером кулінарної обробки і основним продуктом закуски можна поділити на такі групи?

варіанти відповідей

бутерброди та салати

страви з овочів і грибів, риби, м’яса, яєць

канапе та бутерброди

Запитання 4

холодні страви та закуски готують у ..., а гарячі у?

варіанти відповідей

холодному цеху, гарячрму цеху

холодному цеху, овочевому цеху

холодному цеху, соусному відділенні гарячого цеху

Запитання 5

Овочі для приготування салатів і оформлення страв використовують?

варіанти відповідей

сирі та варені

мариновані та солоні

свіжі та сирі

Запитання 6

Для приготування холодних страв використовують різні м’ясні продукти та ковбасні вироби, до яких відносять ковбаси, обиріть одну правильну відровідь з визначенням, що таке ковбаси

"Ковбаси- це?"

варіанти відповідей

вироби з м’ясного фаршу в оболонці, які пройшли теплову обробку та готові до вживання

запечений у формах м’ясний фарш

попередньо зварене м’ясо та субпродукти, які помістили у оболонку та відварили

Запитання 7

Для приготування холодних страв та закусок використовують рибу та рибні продукти, до переліку яких входить рибо солона.

Дайте відповідь на питання, що таке соління?

"Соління -це?"

варіанти відповідей

спосіб консервування риби за допомогою кухонної солі

спосіб консервування риби за допомогою спецій

спосіб консервування риби за допомогою маринування

Запитання 8

Баликові вироби- це ?

варіанти відповідей

окремі частини (спинка, теша, боковик, високоякісних риб, які оброблені посолом, в’яленням або холодним копченням

риба, оброблена сіллю, димом або коптильною рідиною

риба, яку піддають посолу і повільному зневодненню

Запитання 9

Рибні консерви виготовляють із різних видів риб. Залежно від попередньої підготовки сировини консерви поділяють на такі групи?

варіанти відповідей

натуральні, закусочні, риборослинні

натуральні та риборослинні

закусочні та натуральні

Запитання 10

Бутерброди поділяють на такі основні групи

варіанти відповідей

відкриті та закриті

закусочні та гарячі

прості та складні

Запитання 11

Заправлені салати з варених овочів підлягають реалізації протягом?

варіанти відповідей

15 хв

30 хв

1 год

Запитання 12

заправлені салати з сирих овочів підлягають реальзації протягом ?

варіанти відповідей

15 хв

30 хв

1 год

Запитання 13

Норми виходу салатів становлять?

варіанти відповідей

50 та 100 г

150 та 200 г

250 та 300 г

Запитання 14

Вінегрети -це?

варіанти відповідей

різновид салатів, обов’язковою складовою якого є буряк

різновид салатів, якій готують лише з буряків столових

різновид салатів

Запитання 15

Рибу заливну зберігають при температурі 4-6 С не більше ніж ?

варіанти відповідей

1 год

12 год

24 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест