Заліковий тест з предмету "Технологія приготування закусок,страв,нопоїв з основами товарознавства."

Додано: 5 грудня 2023
Предмет:
35 запитань
Запитання 1

Що таке товарознавство, як наукова дисципліна? 

варіанти відповідей

1.      Природознавчо-технічна дисципліна, предметом якої є асортимент товарів.

2. Природознавчо-технічна дисципліна, предметом якої є споживна вартість (цінність) товарів.

3. Природознавчо-технічна дисципліна, предметом якої є хімічний склад товарів.

4. Природознавчо-технічна дисципліна, предметом якої є фізичні та хімічні властивості товарів.

Запитання 2

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту? 

варіанти відповідей

1. Н/м

2. кг/см

3. ккал/г.

4. г/л

Запитання 3

. Яка зернова культура використовується при виробництві пива? 

варіанти відповідей

1. Жито.

2. Просо

3. Ячмінь.

4. Кукурудза.

Запитання 4

. Назвіть зернову культуру, яка містить найвищу кількість білків 

варіанти відповідей

1. Пшениця

2. Соя.

3. Рис.

4. Гречка

Запитання 5

Які хімічні речовини зумовлюють харчову цінність овочів та плодів? 

варіанти відповідей

    1. Вода.

2. Мінеральні речовини.

3. Вуглеводи.

4. Барвні речовини.

Запитання 6

До яких овочів відноситься капуста? 

варіанти відповідей

    1. Плодові.

2. Вегетативні.

3. Коренеплоди.

4. Квіткові

Запитання 7

Які плоди мають найбільший вміст вітаміну С?

варіанти відповідей

  1. Яблука.

. 2. Груші.

3. Горобина чорноплідна.

4. Чорна смородина.

Запитання 8

Які ягоди відносять до справжніх? 

варіанти відповідей

1. Аґрус.

2. Ожина.

3. Суниця садова.

4. Горобина

Запитання 9

Які плоди відносять до тропічних?

варіанти відповідей

1. Гранат, апельсин, авокадо, хурма.

2. Лимони, фейхоа, грейпфрути, інжир.

. 3. Банани, манго, мандарини, гранати.

4. Манго, банани, авокадо, ананаси

Запитання 10

Як називаються сушені половинки абрикосів і персиків? 

варіанти відповідей

1. Урюк.

2. Кайса.

. 3. Курага.

4. Кишмиш.

Запитання 11

Який дефект шоколаду виникає внаслідок різких коливань температури

варіанти відповідей

1. Цукрове посивіння.

2. Жирове посивіння.

3. Сальний присмак.

4. Згірклий присмак.

Запитання 12

Яка країна вважається батьківщиною чаю? 

варіанти відповідей

1. Індія.

2. Шрі Ланка.

3. Грузія.

4. Південно-західний Китай.

Запитання 13

Де міститься більше кофеїну? 

варіанти відповідей

    1. В шоколаді.


2. В какао-порошку.


3. В каві.


4. В чаї


Запитання 14

Як поділяються прянощі за походженням? 

варіанти відповідей

1. Традиційні, особливі

. 2. Місцеві, імпортні.

3. Культурні, дикі.

4. Польові, огородні.

Запитання 15

Які напої називають змішаними?

варіанти відповідей

Напої які складаються з двох компонентів і приготовленні шляхом змішення 

Алкогольні й безалкогольні напої, що складаються з декількох компонентів і приготовленні шляхом механічного змішання

Напої обсягом порції 5-9 слоїв

До складу якого входять основа, зм'якшуюче - згладжуючий і смако - ароматичний компоненти та різні наповнювачі.

Запитання 16

Які бувають напої за об'ємом порції?

варіанти відповідей

 гарячі напої (200 і більше),довгі напої (150-300 мл),короткі напої (50-75 мл)

довгі напої (200-500 мл),короткі напої (30-60 мл),гарячі напої (50-75 мл)

 довгі напої (100-150 мл),короткі напої (200-500 мл),алкогольні напої(25-500 мл)

Запитання 17

Класифікація за технологією приготування

варіанти відповідей

1.Білд,аперитив,групові 

2. Білд,бленд,стир,шейк

3. Шейк,стир,білд,диджестив

4.Вечірні,пообідні,шейк,бленд

Запитання 18

Класифікація за температурою подачі (дати розширену відповідь) 

варіанти відповідей

1.Теплі,холодні,середньої температури, заморожені

2.Гарячі та холодні

3.Теплі,холодні,охолоджені,заморожені, середньої температури

4.Гарячі,кімнатної температури, холодні, охолоджені, заморожені

Запитання 19

Метод приготування всіх напоїв безпосередньо в питному келиху називається:

варіанти відповідей

1.Білд

2.Бленд

3.Шейк

4.Лайер 

Запитання 20

До групи апперативів відносяться:

варіанти відповідей

1.Безалкогольні, а також солодкі і гіркі алкогольні напої з помірним вмістом алкоголю, які подаються перед їжею, збуджують апетит

2.Дуже міцні або містять багато соку, калорійних фруктів і бульйону коктейлі

3.Міцні коктейлі, часто містять кавовий лікер, а також міцні спиртні напої, зазвичай вживаються після їжі

4.Немає вірної відповіді

Запитання 21

Що в перекладі з англійської означає «Сауер»

варіанти відповідей

1.Гострий

2.Солоний

3.Солодкий

4.Кислий

Запитання 22

Коктейлі Фрозен готують

варіанти відповідей

1.З великою кількістю фруктів

2.З дрібно подрібненим льодом

3.З вершками 

4.Гарячий

Запитання 23

Коктейлі групи Коблер готують:

варіанти відповідей

1.З великою кількістю фруктів 

2.З вершками

3.З додаванням яєць

4.Гарячими

Запитання 24

Якою буквою в формулах коктейлів позначають ароматичний інгредієнт?

варіанти відповідей

1.а

2.d

3.b

4.L

Запитання 25

 В коктейлі-аперитиви ароматичного типу з емульгатором додають

варіанти відповідей

1.Білок

2.Жовток

3.Яйце

4.Всі відповіді вірні

Запитання 26

Коли в коктейлі-аперитиви ароматичного типу на основі ароматизованих вин додають газовану воду.

варіанти відповідей

1.В порожню склянку

2.Разом з усіма компонентами

3.Після змішування або збивання компонентів

4.Газована вода не додається

Запитання 27

. Краста - це

варіанти відповідей

1.Солодкий або солений обідок на келиху

2.Міра вимірювання

3.Клотий лід

4.Коктейль

Запитання 28

Кріплені вина поділяють на

варіанти відповідей

1.напів міцні,міцні,десертні 

2.міцні,дуже міцні,десертні

3.напів міцні,міцні ,напів десертні

4.міцні,десертні

Запитання 29

Горілка являє собою суміш

варіанти відповідей

1. етилового спирту,води,інгредієнтів

2. етилового спирту,води,інгредієнтів або без них

3.етилового спирту і води

4.немає вірної відповіді

Запитання 30

. Залежно від термінів витримування коньяки поділяють на

варіанти відповідей

1.звичайні,ординарні,марочні

2.ординарні,марочні,класичні

3.ординарні,марочні,колекційні

4.всі відповіді вірні

Запитання 31

Яку температуру повинні мати червоні колекційні вина під час подачі

варіанти відповідей

1.12 С

2.) 18 С

3.16 С

4.14 С

Запитання 32

Пристосування для відділення коктейлю від льоду називається

варіанти відповідей

1.шейкер

2.стрейнер

3.джиггер 

4.тумблер

Запитання 33

Використовується для подачі нерозбавленого міцних алкогольних напоїв і для коктейлів невеликого обсягу, які випивають одним ковтком: 

варіанти відповідей

1.Кордіал

2.Шот

3.Тумблер

4.Джиггер 

Запитання 34

В якій послідовності вливають алкогольні напої при приготуванні шаруватих коктейлів?

варіанти відповідей

1.Сиропи, лікери, горілка

2. Горілка, сиропи, лікери 

3.Лікери, горілка, сиропи

4.Немає значення

Запитання 35

Різновид розкришеного льоду, відомий також під назвою сніжний

варіанти відповідей

1.коктейльний

2.декоративний

3.фраппе

4.міст

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест