Заварне і шарове тісто

Додано: 2 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 90 разів
14 запитань
Запитання 1

Що є розпушувачем під час приготування заварного тіста?

варіанти відповідей

дріжджі

сода

пара води, що утворюється під час випікання

амоній

Запитання 2

Яке борошно слід використовувати для приготування якісних виробів із заварного тіста?

варіанти відповідей

Борошно з низьким вмістом клейковини

Борошно з середнім вмістом клейковини

Борошно з високим вмістом клейковини

Не має значення

Запитання 3

Які компоненти входять до складу заварного тіста?

варіанти відповідей

Борошно, вода, меланж, сіль

Борошно, маргарин, яйця, сіль, вода

Борошно, сіль, вода, масло рослинне та есенція

Борошно, маргарин, яйця, сіль, кислота, вода

Запитання 4

При якій температурі і протягом якого часу випікають заварний напівфабрикат?

варіанти відповідей

При 210 -190 градусів - 30-35 хвилин

При 150-180 градусів - 15-20 хвилин

При 240-260 градусів - 20-25 хвилин

При 160-180 градусів - 45-50 хвилин

Запитання 5

Який заварний напівфабрикат одержують , якщо його випікають при низькій температурі?

варіанти відповідей

Із розривами на поверхні

Із поганим підніманням

Без порожнин

Всі відповіді вірні

Запитання 6

Який заварний напівфабрикат одержують , якщо його випікають при температурі вищій, ніж потрібно?

варіанти відповідей

Із розривами на поверхні

Із поганим підніманням

Без порожнин

Всі відповіді вірні

Запитання 7

Приготовлений заварний напівфабрикат розплився. Укажіть причину

варіанти відповідей

Висока температура випікання

Кондитерські листи не змащені жиром

Рідка консистенція тіста, недостатньо заварене борошно, кондитерські листи сильно змащені жиром

Всі відповіді вірні

Запитання 8

З якого тіста готують профітролі?

варіанти відповідей

Із пісочного

Із бісквітного

Із заварного

Із шарового

Запитання 9

Як досягається розпушування шарового тіста?

варіанти відповідей

Шляхом додавання дріжджів

Шляхом додавання соди в тісто

Шляхом збивання

Шляхом розкачування тіста на дуже тонкі пласти, відокремлені один від одного прошарком жиру

Запитання 10

Яка роль кислоти в приготуванні шарового тіста?

варіанти відповідей

Вона сприяє утворенню пустот у тісті

Вона сприяє набуханню клейковини

Вона робить гарний малюнок на поверхні виробів

Завдяки кислоті утворюються рівні шари

Запитання 11

Для чого до вершкового масла додають борошно під час приготування шарового тіста.

варіанти відповідей

Щоб вершкове масло зберегло колір та смак

Щоб вершкове масло краще розходилося в тісті

Для зв'язування вологи

Усі віповіді вірні

Запитання 12

Яка послідовність виконання технологічних операцій для приготування шарового тіста?

варіанти відповідей

Замішування тіста, підготування масла, шароутворення

Замішування тіста, шароутворення, підготування масла

Підготування масла, замішування тіста, шароутворення

Немає правильної відповіді

Запитання 13

Для приготування шарового тіста вершкове масло охолодили до температури 6-8 градусів. Як це вплине на якість тіста?

варіанти відповідей

Під час розкачування шари тіста будуть злипатися

Під час розкачування масло буде кришитися і прориватиме тісто

Під час розкачування масло може витекти

Усі відповіді вірні

Запитання 14

Скільки шарів повинно мати шарове тісто

варіанти відповідей

20

200

256

356

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест