Завдання Адміралтейства

Додано: 28 лютого
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
31 запитання
Запитання 1

3 вересня всі британські кораблі почали по всьому світу. Раптом на них напали підводні човни. Того самого дня о ... годині вечора був торпедований пасажирський лайнер .... водомісткістю 13 500 тонн, що пливе з Англії. Корабель пішов на дно, загинуло ... чоловік, зокрема .. американських громадян.

варіанти відповідей

9; "Athenia"; 112; 28

10; "Nelson"; 110; 24

8; "Vernon"; 108, 26

Запитання 2

5 і 6 вересня поблизу узбережжя Іспанії були потоплені ...., ....., ..... То все були важливі кораблі.

варіанти відповідей

"Bosnia"

"Royal Sceptre"

"Rio Claro"

"Hunter"

"Hardy"

Запитання 3

У війні з Німеччиною база ..... була справжнім стратегічним осередком, звідки британський військово-морський флот міг контролювати виходи з Північного моря і здійснювати блокаду,. Отже, я отримав звільнення від щоденних засідань кабінету і ввечері ..... вересня поїхав у ..... із нечисленним особистим складом.

варіанти відповідей

Скапа - Флоту, 14; Вік

Берг; 15; Флоу

Запитання 4

Я був із сером ....., головнокомандувачем, на його флагманському кораблі .... і розмовляв з ним про всі військово-морські проблеми.

варіанти відповідей

Гарвурдом, "Ajax"

Чарльзом Форбсом, "Nelson"

Запитання 5

Решта флоту ховалася в ...., і 17 вересня адмірал повіз мене туди на своєму кораблі. Не було жодного нового корабля. Ми сіли на потяг в .... і їхали увесь пополудень та цілу ніч до Лондона.

варіанти відповідей

Лох-Ю, Інвернесі

Скапа, Юстон

Запитання 6

Коли вранці ми вийшли на вокзалі Юстон, я здивувався, побачивши Паунда. Він сповістив, що "..." було потоплено вчора ввечері в Бристольському каналі.

варіанти відповідей

"Courageous"

"Vernon"

"Clement"

Запитання 7

Того самого місяця я мав причину для радості, отримавши особистого листа від Рузвельта. Я зустрічався з ним один раз під час минулої війни. Це було за обідом в корпорації адвокатів ....., і тоді він вразив мене своїм чудовим виглядом. Але тоді не було нагоди ні для чого, крім вітань. "Тому що ви і я, – писав він у листі від 11 вересня, – займали однакові пости під час 1 Світової, я хочу, щоб ви знали, як я тішуся, що ви повернулися в Адміралтейство..."

варіанти відповідей

"Грейз інн"

"Генрі-корд"

Запитання 8

Черчилль швидко відповів, підписавшись .....

варіанти відповідей

"Військовий міністр"

"Військовий моряк"

Запитання 9

У жовтні нас раптом приголомшила подія. В ніч на ... жовтня 1914 рапорт, що 1 ворожий підводний човен заплив усередину бази Скапа-Флоу. Та тривога виявилася фальшивою. .. жовтня 1939 о ...... ночі 1 німецький підводний човен, проник крізь наші оборонні загороди і потопив лінкорн ...., що стояв на якорі.

варіанти відповідей

17; 14; 01:30; "Royal Oak"

15; 13; 02:30; "Vernon"

Запитання 10

Адмірал на борті не міг повірити, що це торпеда, і гадав, що це внутрішні причини. Минуло .. хвилин.Тоді три або чотири торпеди вдарили по кораблю, відірвавши дно.

Хто керував німецьким підводним човном?

варіанти відповідей

10, Прін

20, Прін

15, Шуберинесс

Запитання 11

Протягом вересня і жовтня було потоплено ... торгівельних кораблів. Адміралтейство одразу запідозрило, що використовуються..... міни.

варіанти відповідей

10, нові

12, магнітні

12, атомні

Запитання 12

Однієї ночі, коли я був у Чартвелі, адмірал ...... приїхав до мене вкрай стривожений. На підходах до .... потопили 6 кораблів.

варіанти відповідей

Джелліко, Скапа

Паунд, Темза

Паунд, Скапа

Запитання 13

.. листопада між ... і ... годинами вечора помітили, як німецький літак скинув на парашуті великий об'єкт у море коло ...... неподалік від гирла Темзи. То був золотий час, щоб його дістати і вивчити. Ще до півночі, того самого дня, в Адміралтейство викликали 2 висококваліфікованих офіцерів, капітан-лейтенанта ... і .... з корабля "Veron".

варіанти відповідей

22, 9 і 10, Шуберинесса, Уврі і Луїса

24, 10 і 11, Лондона, Лангсдорф і Луїс

Запитання 14

О пів на другу ночі вони вже їхали в автівці до міста ..... Ще до світанку 23 листопада, в суцільній пітьмі, з допомогою тільки сигнального ліхтаря, вони знайшли міну, але оскільки приплив уже почався, змогли тільки оглянути і підготуватися.

варіанти відповідей

Саутенд

Дувр

Ашфорд

Запитання 15

Пополудні вдалося витягнути 2 міни.

.. листопада в затоці Ферт-оф-Форт підірвався на міні новий крейсер ......, а .. грудня ..... наскочив на міну, заливаючи в Лох-Ю.

варіанти відповідей

25, "Nelson"; 3, "Belfast"

21, "Belfast", 4, "Nelson"

Запитання 16

Як називався процес розмагнічування кораблів?

варіанти відповідей

Дегаусинг

Норлізація

Запитання 17

Наша видовжена й досить тоненька лінія блокади на північ від Оркнейських островів складалася з озброєних торгівельних кораблів, поміж яких стояли військові кораблі. Які 2 найпотужніші німецькі крейсери?

варіанти відповідей

"Scharnhorst"

"Gneisenau"

"Glorious"

"Acasta"

Запитання 18

Пізно пополудні .. листопада озброєне торгівельне судно ......, патрулюючи між Ісландією і Фарерськими островами, помітило ворожий корабель. На ..... думали, що то кишеньковий лінкорн ...... Капітан Кеннеді не мав жодних ілюзій щодо наслідків такого зіткнення. Проте Кеннеді прийнявши нерівний бій, вирішив боротися до кінця. Ворог відкрив вогонь. На нього відповіли. Звісно, корабель Кеннеді потонув із ним і 270 чоловіками.

варіанти відповідей

23, "Rawalpindi", "Deutschland"

24, "Acasta", "Glorious"

Запитання 19

Насправді то був не "Deutschland", а лінійні крейсери ..... і .... Ці кораблі вирушили з Німеччини 2 дні тому, щоб нападати на наші атлантичні конвої, але, злякавшись наслідків потоплення корабля, відмовилися від своєї місії і повернулися в Німеччину.

варіанти відповідей

"Scharnhorst"

"Gneisenau"

"Barham"

Запитання 20

Отже, героїчний бій був не марним. Крейсер ...., що патрулював неподалік, помітив спалахи і прибув на місце бою з крейсером ...., побачивши корабель, що палав, ще на плаву. Він почав переслідувати ворога і о 18:15 вечора побачив у сутінках і серед густого дощу 2 кораблі. Він впізнпв крейсер, як лінійний, але тратив його з поля зору.

варіанти відповідей

"Newcastle"

"Delhi"

"Exeter"

Запитання 21

25 листопада 14 британських крейсерів прочісували Північне море. Чи знайшли ті кораблі британці?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 22

Німецькі крейсери з ...-дюймовими гарматами були сучасніші за наші.

варіанти відповідей

8

5

11

Запитання 23

Тепер ми знаємо, що і "Deutchland", і "Graf Spee" залишили Німеччину між .. і .. серпня і вже були за межами небезпечної зони й загубилися в океанах, коли почалася перша блокада та патрулювання північних вод. 3 вересня "Deutchland", пройшовши крізь Данську протоку, з'явився поблизу Гренландії. "Graf Spee" перетнув північноатлантичний торгівельний шлях непоміченим і вже був далеко...

варіанти відповідей

21 і 24

19 і 21

12 і 15

Запитання 24

.. вересня "Graf Spee" потопив у морі неподалік бразильського штату ..... британський лайнер ..... водомісткістю 5 000 тонн.

варіанти відповідей

12, Пернамбуку, "Emden"

30, Пернамбуку, "Clement"

Запитання 25

..... мав тактику: несподівана поява в якому-небудь районі, нанесенні удару по кораблю, а потім зникнення в океанських просторах. В Індійському океані, .. листопада, цей лінкорн потопив невеликий британський танкер у Мозамбіцькій потоці. Щоб спрямувати пошуки в тому напрямку, німецький капітан ....., швидко розвернувся, і обпливши мис Доброї Надії, повернувся в Атлантики.

варіанти відповідей

"Graf Spee",15, Лангсдорф

"Exeter",18, Лангсдорф

Запитання 26

Від самого початку війни особлива турбота і обов'язок комодора ..... полягали в тому, щоб прикривати британське судноплавство в морі коло Ла-Плати і Ріо-де-Жанейро. Він був переконаний, що рано чи пізно .... припливе.

варіанти відповідей

Гарвуда

Лангсдорфа

Вайєна

Запитання 27

Разом його крейсери ..... і ..... з 8-дюймовими гарматами і крейсери .... і .... з 6-дюймовими гарматами.

варіанти відповідей

"Cumberland"

"Exeter"

""Hostile"

"Ajax"

"Achilles"

"Norge"

Запитання 28

Притому "Achilles" був новозеландським кораблем і міг потопити лінкорн. Але потреба в пальному і ремонті зменшувала надії. Почувши, що 2 грудня був потоплений корабель ...., Гарвуд припустив, що "Spee", припливе до Ла-Плати. Він наказав усім своїм силам зосередитися 12 грудня. І справді, о ..... ранку на сході показався дим.

варіанти відповідей

"Doric Star", 06:14

"Hardy", 06:24

Запитання 29

Гарвурд, перебуваючи на ....., розташував свої судна, так щоб атакувати з різних боків. Побачивши, що він має справу зі смертельним боєм, він вирішив плисти своїм шляхом, замість того, щоб розвернутися, і стріляти, і напасти на "Exeter".

варіанти відповідей

"Achilles"

"Ajax"

"Cumberland"

Запитання 30

Його тактика виявилася правильною. "Exeter" влучили в "Spee". Невдовзі в "Exeter" поцілили набоєм, що зруйнував усе і вбив або поранив усіх.Нвмецький лінкорн, побачивши, що його обстрілюють з усіх боків, почав відпливати. На "Exeter" була пожежа. Капітан ...., неушкоджений, зібрав 3 офіцерів і далі проводив бій. Аж доки о .... через брак тиску башта уже не могла стріляти. О .... безсилий "Exeter" відплив.


варіанти відповідей

Белл, 07:30, 07:40

Лангсдорф, 07:24; 07:45

Запитання 31

"Ajax" і "Achilles"ще мужньо трималися. "Spee" повернув на них всі гармати. О 7:25 башти були зруйновані. Гарвурд вирішив припинити бій до темряви. Після півночі "Spee" доплив до ..... і став ремонтувати пошкодження. 17 рудня Гарвурд дізнався, що корабель відплив.

О 18:15 вечора, він аиплив, де його чекали британські крейсери. Лангсдорф, чиє серце було розбито внаслідок утрати корабля, через 2 дні застрелився.

варіанти відповідей

Ріо-де-Жанейро

Монтевідео

Буенос-Айрес

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест