Їжа та її компоненти

Додано: 7 листопада 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 124 рази
11 запитань
Запитання 1

Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал

варіанти відповідей

 харчові продукти

 стабілізатори

 вуглеводи

білки

Запитання 2

Оберіть харчові продукти рослинного походженя

варіанти відповідей

 крупи

молоко

соняшникова олія

вершкове масло

Запитання 3

Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?

варіанти відповідей

білки

мінеральні солі

вода

вуглеводи

Запитання 4

Який хімічний елемент забезпечує міцність кісток та бере участь у зсіданні крові?

варіанти відповідей

ферум

магній

кальцій

калій

Запитання 5

Цей хімічний елемент входить до складу гемоглобіну

варіанти відповідей

магній

ферум

йод

натрій

Запитання 6

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 7

Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:

варіанти відповідей

А

В

С

К

Запитання 8

Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання

варіанти відповідей

 гіповітаміноз

 гіпервітаміноз

 авітаміноз

 мегавітаміноз

Запитання 9

До водорозчинних вітамінів належать : 

варіанти відповідей

 С, групи В

В, Р, РР, А, Д, Е, К

А, Д, Е, К

С, Д,, А

Запитання 10

Гіпервітаміноз виникає внаслідок:

варіанти відповідей

 нестачі вітамінів у їжі

надмірного вживання вітамінних препаратів

 неправильного харчування

 вживання калорійної їжі

Запитання 11

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

 мінеральні речовини 

жири

 вітаміни

вуглеводи

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест