їжа та її компоненти

Додано: 19 вересня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Копія з тесту: їжа та її компоненти
Тест виконано: 133 рази
11 запитань
Запитання 1

Яку кількість білка потрібно людині на добу

варіанти відповідей

80-100 грам

 50-100 грам

50-80 грам

120-150 грам

Запитання 2

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять:

варіанти відповідей

білки,

 вуглеводи;

  жири;

 вітаміни

Запитання 3

При розкладані 1 г яких речовин утворюється найбільша кількість енергії

варіанти відповідей

 білки

жири

  вуглеводи

  

Запитання 4

Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюєть­ся в

варіанти відповідей

кілокалоріях (ккал)

кілоджоулях (кДж)

в грамах

кількості енергії

Запитання 5

 В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

цукерки, печиво

яйця, молоко

олія, сало

мед, фрукти

Запитання 6

Обирати їжу слід:

варіанти відповідей

за яскравістю пакета, в якому міститься продукт

насичену штучними барвниками

за якістю

в залежності від ціни

Запитання 7

Головним джерелом вуглеводів є:

варіанти відповідей

молоко, м'ясо

риба, горіхи, морепродукти

овочі, фрукти, ягоди

фрукти, рослинна олія, варення

Запитання 8

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

мінеральні речовини 

вітаміни

жири

вуглеводи

Запитання 9

Яке повинно бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у добовому раціоні дорослої людини?

варіанти відповідей

 1:2:4

  1:1:4

 1:3:4

1:2:3

Запитання 10

Речовини,які забезпечують в організмі будівельну, захисну, транспортну, каталітичну функції

варіанти відповідей

 вуглеводи

  жири

 білки

емульгатори

Запитання 11

Який основний принцип збалансованого харчування?

варіанти відповідей

Норма харчування

Енергетичний баланс

Потреби організму

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест