Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал
Основним джерелом білків та жирів для організму людини є:
Оберіть харчові продукти рослинного походженя
Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -
Яким є співвідношення у добовому раціоні дорослої людини вживання білків, жирів та вуглеводів:
Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?
Які неорганічні сполуки потрібні для роботи нервових та м’язових клітин?
Який хімічний елемент забезпечує міцність кісток та бере участь у зсіданні крові? У яких продуктах харчування він міститься?
Цей хімічний елемент входить до складу гемоглобіну
Харчова добавка, яка змінює колір харчового продукту:
Найпоширенішими консервантами, які застосовують у домашніх умовах для приготування маринадів є:
Якою буквою здійснюється кодифікація харчових добавок?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома