Їжа та її компоненти

Додано: 16 листопада 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 6992 рази
12 запитань
Запитання 1

Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал

варіанти відповідей

харчові продукти

вода

стабілізатори

харчові добавки

Запитання 2

Основним джерелом білків та жирів для організму людини є:

варіанти відповідей

харчові продукти рослинного походження

консерванти

харчові продукти тваринного походження

вода

Запитання 3

Оберіть харчові продукти рослинного походженя

варіанти відповідей

крупи

соняшникова олія

молоко

вершкове масло

хліб

Запитання 4

Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -

варіанти відповідей

харчова цінність продукту

енергетична цінність продукту

якість продукту

поживність продукту

Запитання 5

Яким є співвідношення у добовому раціоні дорослої людини вживання білків, жирів та вуглеводів:

варіанти відповідей

1:2:1

1:1:4

1:1:1

4:1:1

Запитання 6

Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?

варіанти відповідей

білок

вода

вуглевод

мінеральна сіль

Запитання 7

Які неорганічні сполуки потрібні для роботи нервових та м’язових клітин?

варіанти відповідей

солі Кальцію

солі Натрію та Калію

сполуки Йоду

сполуки Фосфору

Запитання 8

Який хімічний елемент забезпечує міцність кісток та бере участь у зсіданні крові? У яких продуктах харчування він міститься?

варіанти відповідей

ферум

кальцій

магній

міститься в молочних продуктах

міститься в кухонній солі

міститься у фруктах

Запитання 9

Цей хімічний елемент входить до складу гемоглобіну

варіанти відповідей

магній

йод

ферум

натрій

Запитання 10

Харчова добавка, яка змінює колір харчового продукту:

варіанти відповідей

консервант

емульгатор

барвник

стабілізатор

Запитання 11

Найпоширенішими консервантами, які застосовують у домашніх умовах для приготування маринадів є:

варіанти відповідей

згущувачі

кухонна сіль та оцет

пектини

чорний перець

Запитання 12

Якою буквою здійснюється кодифікація харчових добавок?

варіанти відповідей

Х

Е

Д

А

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест