Їжа та її компоненти.

Додано: 21 листопада 2020
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 24 рази
11 запитань
Запитання 1

Серед поживних речовин найбільшу добову потребу людини становлять

варіанти відповідей

 білки,   

 вуглеводи;

 жири;

вітаміни

Запитання 2

Яке повинно бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у добовому раціоні дорослої людини?


  

варіанти відповідей

  1:2:4

    1:1:4

 1:3:4

  1:2:3

Запитання 3

Речовини штучного походження, які додають у продукти харчування для їх зберігання і подовження терміну придатності?


варіанти відповідей

 стабілізатори

 концерванти

 розпушувачі

емульгатори

Запитання 4

Обирати їжу слід:


варіанти відповідей

за яскравістю пакета, в якому міститься продукт

насичену штучними барвниками

за якістю

в залежності від ціни

Запитання 5


Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюєть­ся в


варіанти відповідей

кілокалоріях (ккал)

кілоджоулях (кДж)

в грамах

кількості енергії

Запитання 6

Яку кількість білка потрібно людині на добу


варіанти відповідей

80-100 грам

 50-100 грам

50-80 грам

120-150 грам

Запитання 7

Молекули яких органічних сполук складаються з амінокислот?

варіанти відповідей

жирів

білків

вуглеводів

вітамінів

Запитання 8

 Укажіть хімічний елемент, потрібний насамперед для синтезу гормонів щитоподібної залози:

варіанти відповідей

Ферум;

Йод;

Натрій;

Калій

Запитання 9

 Укажіть хімічний елемент, який входить до складу гемоглобіну:

варіанти відповідей

Ферум;

Йод;

Натрій;

Кальцій.

Запитання 10

Укажіть джерело Флуору:

варіанти відповідей

бобові;

кухонна сіль;

питна вода;

фрукти

Запитання 11

Для повноцінної життєдіяльності організму людини потрібно енергії на добу приблизно

варіанти відповідей

10500 кДж

15000 кДж

8000 кДж

12000 кДж

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест