Їжа та її компоненти. Склад харчових продуктів. Значення компонентів харчових продуктів.

Додано: 28 жовтня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 577 разів
12 запитань
Запитання 1

1.Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовують в їжу в натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії і будівельний матеріал-це

варіанти відповідей

вітаміни

харчові продукти

ферменти

Запитання 2

2.Харчові продукти тваринного походження - це основне джерело:

варіанти відповідей

жирів

білків

вуглеводів 

білків і жирів та частково вуглеводів 

Запитання 3

3.Харчові продукти рослинного походження мають високий уміст :

варіанти відповідей

білків

жирів

вуглеводів

Запитання 4

4. Сукупність властивостей харчових продуктів,  що зумовлюють їх придатність задовольняти певні потреби людини:

варіанти відповідей

харчова цінність

якість продуктів

Запитання 5

5.Сукупність властивостей харчових продуктів, що забезпечують фізіологічні потреби людини в енергії та будівельному матеріалі:

варіанти відповідей

якість продуктів

харчова цінність

Запитання 6

6.Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюєть­ся в:

варіанти відповідей

 кілокалоріях (ккал)

калоріях(кал)

кілоджоулях (кДж)

Запитання 7

7.У добовому раціоні дорослої людини доцільно використовувати білки, жири і вуглеводи у співвідношенні :

варіанти відповідей

1:2:3

1:2:4

1:1:4

Запитання 8

8.Одним з найважливіших компонентів людського організму, який становить близько 65 % загальної маси тіла дорослої людини є:

варіанти відповідей

тканинна рідина

вода

травні соки

Запитання 9

9.Основним джерелом неорганічних (мінеральних) речовин в організмі людини є:

варіанти відповідей

рослинна їжа

продукти тваринного походження

Запитання 10

10.Речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб подовжити термін їхньої придатності, змінити колір (барвники), надати певних смакових якостей-це: 

варіанти відповідей

вітаміни

харчові добавки

консерванти

Запитання 11

11.Желеподібні речовини,які додають до продуктів харчування з метою згущення консистенції продуктів: 

варіанти відповідей

консерванти

стабілізатори

емульгатори 

Запитання 12

12.Речовини штучного походження, які додають у продукти харчування для їх зберігання і подовження терміну придатності:

варіанти відповідей

консерванти

стабілізатори

емульгатори

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест