1.Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовують в їжу в натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії і будівельний матеріал-це
2.Харчові продукти тваринного походження - це основне джерело:
3.Харчові продукти рослинного походження мають високий уміст :
4. Сукупність властивостей харчових продуктів, що зумовлюють їх придатність задовольняти певні потреби людини:
5.Сукупність властивостей харчових продуктів, що забезпечують фізіологічні потреби людини в енергії та будівельному матеріалі:
6.Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюється в:
7.У добовому раціоні дорослої людини доцільно використовувати білки, жири і вуглеводи у співвідношенні :
8.Одним з найважливіших компонентів людського організму, який становить близько 65 % загальної маси тіла дорослої людини є:
9.Основним джерелом неорганічних (мінеральних) речовин в організмі людини є:
10.Речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб подовжити термін їхньої придатності, змінити колір (барвники), надати певних смакових якостей-це:
11.Желеподібні речовини,які додають до продуктів харчування з метою згущення консистенції продуктів:
12.Речовини штучного походження, які додають у продукти харчування для їх зберігання і подовження терміну придатності:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома