Жанри і напрямки сучасної електронної музики

Додано: 26 травня 2022
Предмет: Музичне мистецтво, 7 клас
Тест виконано: 132 рази
9 запитань
Запитання 1

 Напрямок електронної музики, що характеризується відходом від лінеарно розгорнутої мелодичної лінії, характерної класичній електронній музиці (Vangelis, Kitaro), в бік вільної композиції звукових ефектів

варіанти відповідей

ембієнт

ембієнт-хаус

ембієнт-техно

джампстайл

Запитання 2

Напрямок електронної музики, що зародився в середині 1980-х років у Детройті (США) та його околицях і згодом був підхоплений європейськими продюсерами. Характеризується штучністю звуку, підкреслено механічними ритмами, багаторазовими повтореннями структурних елементів музичного твору.

варіанти відповідей

Техно

Ембієнт

джампстайл

 електроклеш

Запитання 3

Танцювальний і музичний стиль, який поширений в Європі в останні роки, в основному в Нідерландах, Бельгії, а також на півночі Німеччини та Франції. Танці проходять під енергійну електронну музику, кожен танцюрист на свій манер в ритм музики здійснює рухи, схожі на стрибки, за що стиль і отримав свою назву

варіанти відповідей

джампстайл

 дабстеп

нью-ейдж

брекбіт

Запитання 4

Напрям у музиці, для якого характерна низька якість запису звуку.

Багато лоу-фай-гуртів записують свою музику на дешеві касетні прилади. Це своєрідна форма протесту, що властивий усьому альтернативному року.

варіанти відповідей

 Лоу-фай

Наус

Транс

Техно

Запитання 5

Жанр танцювальної електронної музики. Акцент тут робиться на короткі синтезаторні партії, нескінченно повторювані упродовж усієї композиції.

варіанти відповідей

техно

транс

хаус

ембієнт

Запитання 6

Це широкий термін, що позначає музику, створену з використанням електронного устаткування.

варіанти відповідей

електронна музика

академічна музика

сучасна музика

популярна музика

Запитання 7

Напрям музики, що виник на початку 1990-х років у Великобританії як суміш експериментального хіп-хопу, джазу, дабу, року, соулу і деяких інших елементів. Для нього зазвичай характерні досить повільний темп, виразні бас-партії, тяжіння до звуків, узятих зі старих платівок (джазових, соул, естрадних), загальна похмура депресивна забарвленість, деяка відчуженість вокальних партій.

варіанти відповідей

техно

лоу-фай

тріп-хоп

ембієнт

Запитання 8

 Музичний напрямок, що характеризується надзвичайно вираженою експериментальністю і особливою естетикою механічних та інших промислових звуків.

варіанти відповідей

хаус

техно

індастріал

транс

Запитання 9

......містить у собі цілу низку різних жанрів і напрямків: ембієнт, ембієнт-хаус, ембієнт-техно, брекбіт, джампстайл, техно-хаус, техно, даунтемпо, електроклеш, транс, дабстеп, нью-ейдж та багато інших.

варіанти відповідей

Сучасна електронна музика

Академічна музика

Популярна музика

Симфонічна музика

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест