Тканини м’яса починають розпадатися на окремі волокна, пучки волокон, що обумовлено
Поверхня мязового волокна - це
при якій температурі денатурує близько 90% всіх розчинних білків саркоплазми
В розчин перейде більше білків за рахунок глобулінів, якщо
В результаті зварювання якого білка шматки м'яса під час смаження або варіння деформуються
м'ясо непридатне для смаження і його можна використати тільки для варіння і тушкування завдяки
Значно швидше переходить колаген в глютин в присутності
В результаті чого утворюються темнозабарвлені продукти
При нагріванні крохмалю в присутності води (або її пари) проходить його
Що приводить до декстринізації крохмалю, котра полягає в розщепленні крохмальних полісахаридів і перетворенні їх в розчинні у воді високомолекулярні речовини
Нагрівання крохмалю з водою у кислому середовищі приводить
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома