Зміни білків та вуглеводів

Додано: 21 листопада 2022
Предмет:
Тест виконано: 54 рази
11 запитань
Запитання 1

Тканини м’яса починають розпадатися на окремі волокна, пучки волокон, що обумовлено

варіанти відповідей

Надмірною деструкцією колагену і переходом утвореного глютину в бульйон

Бурхливим кипінням рідини.

Тривалою тепловою обробкою.

Запитання 2

Поверхня мязового волокна - це

варіанти відповідей

саркоплазма

сарколема

міофібріли

Запитання 3

при якій температурі денатурує близько 90% всіх розчинних білків саркоплазми

варіанти відповідей

35

45

65

Запитання 4

 В розчин перейде більше білків за рахунок глобулінів, якщо

варіанти відповідей

Якщо в воду додати кислоту в вигляді томату

Якщо воду посолити перш ніж продукти прогріються

Якщо в воду додати цукор

Запитання 5

В результаті зварювання якого білка шматки м'яса під час смаження або варіння деформуються

варіанти відповідей

еластину

глютину

колагену

Запитання 6

 м'ясо непридатне для смаження і його можна використати тільки для варіння і тушкування завдяки

варіанти відповідей

міцному епімізію

міцному перемізію

міцному ендомізію

Запитання 7

Значно швидше переходить колаген в глютин в присутності

варіанти відповідей

солі

кислот

молока

Запитання 8

В результаті чого утворюються темнозабарвлені продукти

варіанти відповідей

реакції гідроліза

реакції дегідратації

реакції меланоїдиноутворення

Запитання 9

При нагріванні крохмалю в присутності води (або її пари) проходить його

варіанти відповідей

дегідратація

гідроліз

клейстеризація

Запитання 10

Що приводить до декстринізації крохмалю, котра полягає в розщепленні крохмальних полісахаридів і перетворенні їх в розчинні у воді високомолекулярні речовини

варіанти відповідей

Додавання гарячої води

Сухе нагрівання вище 120

Варіння з кислотою

Запитання 11

Нагрівання крохмалю з водою у кислому середовищі приводить

варіанти відповідей

до його гідролізу

до клейстеризації

до карамелізації

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест