Зміни жирів та барвників

Додано: 2 грудня 2022
Предмет:
Тест виконано: 27 разів
12 запитань
Запитання 1

Зміни жиру при тепловій обробці зумовлені:

варіанти відповідей

високою температурою;

високою t смаження, тривалістю нагрівання, забрудненням жиру частинками продукту, які при високих t-х згорають;

тривалістю нагрівання.

Запитання 2

Під час тривалого використання фритюру накопичуються:

варіанти відповідей

 не шкідливі речовини для організму людини;

продукти гідролізу і окислення, які не шкідливі для організму людини;

продукти гідролізу і окислення, шкідливі для організму людини.

Запитання 3

Процес димоутворення починається коли:

варіанти відповідей

 над поверхнею жиру з’являється димок при нагріванні більше 180 С;

 жир потемніє;

жир набуде в’язкої консистенції.

Запитання 4

В процесі кипіння жир :

варіанти відповідей

розчиняється

емульгує

денатурує

Запитання 5

Гідроліз жирів в бульйоні - це процес

варіанти відповідей

отримання якісного результату

отримання неякісного бульйону

Запитання 6

Основною причиною руйнування вітаміну С -

варіанти відповідей

є механічна обробка продуктів

заморожування

є окислення

Запитання 7

Який посуд краще не використовувати, що не втратити вітамінний склад

варіанти відповідей

з алюмінію, міді

керамічний

з нержавіючої сталі

Запитання 8

Каротини добре розчиняються в -

варіанти відповідей

воді

кислому середовищі

жирі

Запитання 9

Щоб запобігти потемнінню яблук, груш після нарізання, їх зберігати краще

варіанти відповідей

в солодкій воді

в підкисленій воді

в холодній воді

Запитання 10

Хлорофіл втрачає свій колір під дією -

варіанти відповідей

кислот

лугів

солі

Запитання 11

В якому середовищі бетанін буряків краще зберігається?

варіанти відповідей

В лужному

З додаванням цукру

В кислому

Запитання 12

До водорозчинних вітамінів належать:

варіанти відповідей

В6

С

А

D

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест