Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 27 вересня 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
11 запитань
Запитання 1

За відсутності вітамінів у їжі в організмі виникають захворювання -

варіанти відповідей

гіповітаміноз

авітаміноз

бері - бері

цинга

Запитання 2

За нестачі вітамінів у їжі в організмі виникають захворювання -

варіанти відповідей

гіповітаміноз

авітаміноз

бері-бері

цинга

Запитання 3

Вітаміни поділяються на:

варіанти відповідей

розчинні

нерозчинні

водорозчинні

жиророзчинні

Запитання 4

До жиророзчинних належать вітаміни групи:

варіанти відповідей

В, РР, С, А

A, D, E, F, K

D, A, PP, C

F, C, D, B2

Запитання 5

Цинга викликана нестачею вітаміну:

варіанти відповідей

А

С

Е

D

Запитання 6

Вітамін, що бере участь у регуляції обміну Кальцію:

варіанти відповідей

С

РР

А

D

Запитання 7

Бері-бері викликана нестачею вітаміну:

варіанти відповідей

В1

В2

В12

РР

Запитання 8

Куряча сліпота викликана нестачею вітаміну:

варіанти відповідей

А

В2

С

РР

Запитання 9

Рахіт викликана нестачею вітаміну:

варіанти відповідей

А

С

РР

D

Запитання 10

З амінокислот складаються молекули:

варіанти відповідей

білків

жирів

вуглеводів

вітамінів

Запитання 11

Серед речовин найбільшу добову потребу людини становить:

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест