Речовини у складі продуктів харчування, що мають для організму харчову та енергетичну цінність, називають:
Із запропонованих варіантів оберіть добову потребу дорослої людини в білках:
Як називаються органічні нерозчинні у воді сполуки, в утворенні яких беруть участь жирні кислоти і спирти?
Як називаються поживні речовини, що є основним джерелом енергії для організму?
Як називаються речовини, які не виконують ні енергетичної, ні харчової функції, але без них неможливе засвоєння їжі та життєдіяльність організму:
Добова потреба людини у воді в середньому становить:
Біологічно активні речовини, що в невеликих кількостях необхідні для обміну речовин й енергії, регуляції фізіологічних функцій та захисту організмів, називають:
Невідповідність у потребах вітамінів призводить до порушень. Гіповітаміноз це:
Як називається порушення в роботі організму, що викликає надлишок будь - якого вітаміну?
Яку хворобу викликає нестача вітаміну, що міститься у продукті зображеному на малюнку?
Із запропонованих варіантів оберіть продукти, що містить велику кількість вітаміну D:
Із запропонованих варіантів оберіть продукт харчування, що містить велику кількість вітаміну А:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома