Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 4 листопада 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 296 разів
12 запитань
Запитання 1

Речовини у складі продуктів харчування, що мають для організму харчову та енергетичну цінність, називають:

варіанти відповідей

харчові речовини

харчові продукти

поживні речовини

Запитання 2

Із запропонованих варіантів оберіть добову потребу дорослої людини в білках:

варіанти відповідей

100–110 г

118–120 г

350–440 г

Запитання 3

Як називаються органічні нерозчинні у воді сполуки, в утворенні яких беруть участь жирні кислоти і спирти?

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 4

Як називаються поживні речовини, що є основним джерелом енергії для організму?

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 5

Як називаються речовини, які не виконують ні енергетичної, ні харчової функції, але без них неможливе засвоєння їжі та життєдіяльність організму:

варіанти відповідей

додаткові речовини

харчові речовини

поживні речовини

Запитання 6

Добова потреба людини у воді в середньому становить:

варіанти відповідей

1,5–2 л

5-10 л

10-20 л

Запитання 7

Біологічно активні речовини, що в невеликих кількостях необхідні для обміну речовин й енергії, регуляції фізіологічних функцій та захисту організмів, називають:

варіанти відповідей

додаткові речовини

мінеральні речовини

вітаміни

Запитання 8

Невідповідність у потребах вітамінів призводить до порушень. Гіповітаміноз це:

варіанти відповідей

відсутність вітамінів

нестача вітамінів

надлишок вітамінів

Запитання 9

Як називається порушення в роботі організму, що викликає надлишок будь - якого вітаміну?

варіанти відповідей

гіповітаміноз

авітаміноз

гіпервітаміноз

Запитання 10

Яку хворобу викликає нестача вітаміну, що міститься у продукті зображеному на малюнку?

варіанти відповідей

куряча сліпота

бері-бері

цинга

Запитання 11

Із запропонованих варіантів оберіть продукти, що містить велику кількість вітаміну D:


варіанти відповідей

риб’ячий жир, яйця, печінка, масло

чорна смородина, шипшина, лимон

морква, шпинат, червоний перець

Запитання 12

Із запропонованих варіантів оберіть продукт харчування, що містить велику кількість вітаміну А:

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест