Органічні високомолекулярні сполуки, що складаються з амінокислот:
Органічні сполуки, в утворенні яких беруть участь жирні кислоти і спирти:
Органічні сполуки, які є основним джерелом енергії для організму:
Речовини, які не виконують ні енергетичної, ні харчової функції, але без них засвоєння їжі неможливе:
Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:
До жиророзчинних вітамінів належать:
При дефіциті вітаміну С у людини можуть виникнути такі симптоми: кровоточивість ясен, зниження опірності організму до інфекцій, порушення синтезу білків. Що це за хвороба?
Виберіть правильне твердження щодо вітамінів:
В яких продуктах міститься білок?
Вітаміном С багаті:
Укажіть продукт харчування, у якому переважають жири:
Вітамін, який може утворюватися у шкірі людини під дією сонячних променів:
Який з перелічених вітамінів підвищує опірність організму до простудних захворювань?
Добова потреба людини у воді в середньому становить:
Укажіть співвідношення білків, жирів і вуглеводів у харчових продуктах за умови раціонального харчування:
Нестача цього вітаміну в організмі викликає захворювання, відоме як "куряча сліпота" - порушення зору в сутінках.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома