Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 8 листопада 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 482 рази
16 запитань
Запитання 1

Органічні високомолекулярні сполуки, що складаються з амінокислот:

варіанти відповідей

Жири

Вуглеводи

Білки

Вітаміни

Запитання 2

Органічні сполуки, в утворенні яких беруть участь жирні кислоти і спирти:

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

вітаміни

Запитання 3

Органічні сполуки, які є основним джерелом енергії для організму:

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

вітаміни

Запитання 4

Речовини, які не виконують ні енергетичної, ні харчової функції, але без них засвоєння їжі неможливе:

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

додаткові речовини

Запитання 5

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

вуглеводи

вітаміни

жири

мінеральні речовини

Запитання 6

До жиророзчинних вітамінів належать:


 

варіанти відповідей

Д

С

Е

К

А

В

Запитання 7

При дефіциті вітаміну С у людини можуть виникнути такі симптоми: кровоточивість ясен, зниження опірності організму до інфекцій, порушення синтезу білків. Що це за хвороба? 

варіанти відповідей

анемія

рахіт

куряча сліпота

цинга

Запитання 8

Виберіть правильне твердження щодо вітамінів:

варіанти відповідей

Всі вітаміни розчиняються у воді

Внаслідок тривалого зберігання, теплової обробки їжі вітаміни руйнуються

Надлишок вітамінів не шкодить здоров'ю людини

Вітаміни можна отримати лише з тваринної їжі

Запитання 9

В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

цукерки

яйця

олія

мед

Запитання 10

Вітаміном С багаті:


варіанти відповідей

хліб, морозиво

вершкове масло, олія

смородина, квашена капуста 

м"ясо,печінка

Запитання 11

Укажіть продукт харчування, у якому переважають жири: 

 

варіанти відповідей

картопля

рис

персик

оливки

Запитання 12

Вітамін, який може утворюватися у шкірі людини під дією сонячних променів:

 

варіанти відповідей

Е

Д

В12

А

Запитання 13

Який з перелічених вітамінів підвищує опірність організму до простудних захворювань?   

   

 

варіанти відповідей

С

А

Д

В1

Запитання 14

Добова потреба людини у воді в середньому становить:


варіанти відповідей

1,5-2 л

5-10л

10-20л

Запитання 15

Укажіть співвідношення білків, жирів і вуглеводів у харчових продуктах за умови раціонального харчування:

варіанти відповідей

1:2:1

1:1:4

1:1:2

2:1:2

Запитання 16

Нестача цього вітаміну в організмі викликає захворювання, відоме як "куряча сліпота" - порушення зору в сутінках.

варіанти відповідей

А

С

В1

Е

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест