Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 16 грудня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 272 рази
10 запитань
Запитання 1

Органічні високомолекулярні сполуки, що складаються з амінокислот

варіанти відповідей

Жири

Вуглеводи

Білки

Запитання 2

Складні білки, жири та вуглеводи - це

варіанти відповідей

Поживні речовини

Ферменти

Вітаміни

Запитання 3

Органічні нерозчинні у воді сполуки

варіанти відповідей

Вуглеводи

Жири

Амінокислоти

Запитання 4

Основну частину внутрішнього середовища організму складає

варіанти відповідей

Кров

Вода

Тканинна рідина

Запитання 5

Органічні сполуки, які є основним джерелом енергії

варіанти відповідей

Вуглеводи

Білки

Жири

Запитання 6

Речовини, що забезпечують виведення з організму токсинів, важких металів, радіонуклідів

варіанти відповідей

Пектини

Вітаміни

Мінерали

Запитання 7

Стан організму, спричинений надлишком вітамінів

варіанти відповідей

Гіпотеріоз

Гіповітвміноз

Гіпервітаміноз

Запитання 8

До якої групи речовин відносяться кальцій, калій та натрій

варіанти відповідей

Вуглеводи

Пектинові речовини

Мінеральні речовини

Запитання 9

Надлишкові вуглеводи в організмі людини перетворюються на

варіанти відповідей

Жири

Білки

Білки та жири

Запитання 10

Що є джерелом синтезу вітамінів в кишківнику людини?

варіанти відповідей

Мінерали

Клітковина

Гормони

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест