Значення компонентів харчових продуктів

Додано: 6 лютого 2021
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 474 рази
11 запитань
Запитання 1

Із запропонованих варіантів оберіть добову потребу дорослої людини в білках.

варіанти відповідей

118 - 120

110-118

100- 110

Запитання 2

Як називаються органічні нерозчинні у воді сполуки, в утворенні яких беруть участ жирні кислоти і спирти?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Запитання 3

Як називаються поживні речовини, що є основним джерелом енергії для оорганізму?

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Запитання 4

Із запропонованих варіантів оберіть продукт, що містить велику кількість Кальцію

варіанти відповідей
Запитання 5

Із запропонованих варіантів оберіть продукт багатий на Цинк?

варіанти відповідей
Запитання 6

Із запропонованих варіантів оберіть продукт багатий на

варіанти відповідей
Запитання 7

Із запропонованих варіантів оберіть продукт, що містить велику кількість вітаміну D

варіанти відповідей
Запитання 8

Із запропонованих варіантів оберіть продукт харчування, що містить велику кількість вітаміну А

варіанти відповідей
Запитання 9

Яку хворобу викликає нестача вітаміну, що міститься у продукті зображеному на малюнку?

варіанти відповідей

Бері - бері

Цинга

Рахіт

Запитання 10

Як називається порушення в роботі організму, що викликає надлишок будь - якого вітаміну?

варіанти відповідей

Гіповітаміноз

Гіпервітаміноз

Авітаміноз

Запитання 11

Яку хворобу викликає відсутність вітаміну що міститься в продукті зображеному на малюнку?

варіанти відповідей

Куряча сліпота

Бері - бері

Рахіт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест