Значення компонентів харчових продуктів. Вітаміни

Додано: 27 вересня 2022
Предмет: Біологія, 8 клас
Тест виконано: 304 рази
19 запитань
Запитання 1

При розкладані 1 г яких речовин утворюється найбільша кількість енергії

варіанти відповідей

    вуглеводи

  жири

білки

Запитання 2

Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:

варіанти відповідей

  вуглеводи

  жири

  вітаміни

 мінеральні речовини 

Запитання 3

Основний будівельний матеріал для клітин- 

варіанти відповідей

  жири

   вуглеводи

 білки

 вітаміни

Запитання 4

До водорозчинних вітамінів належать:


варіанти відповідей

 В6  

D

C

A

Запитання 5

Відсутність у їжі хоча б одного з вітамінів протягом тривалого часу називається: 

 

варіанти відповідей

 Ацидоз

 Гіпервітаміноз

Авітаміноз

  Гіповітаміноз

Запитання 6

При дефіциті вітаміну С у людини можуть виникнути такі симптоми: кровоточивість ясен, зниження опірності організму до інфекцій, порушення синтезу білків. Що це за хвороба? 

варіанти відповідей

Анемія

  "Бері-бері"

 Рахіт

 Цинга

Запитання 7

Виберіть правильне твердження щодо вітамінів:

варіанти відповідей

 Всі вітаміни розчиняються у воді

  Внаслідок тривалого зберігання, теплової обробки їжі вітаміни руйнуються

Надлишок вітамінів не шкодить здоров'ю людини

  Вітаміни можна отримати лише з тваринної їжі

Запитання 8

В яких продуктах міститься білок?

варіанти відповідей

 цукерки 

  яйця

 олія

 мед

Запитання 9

Обирати їжу треба

варіанти відповідей

за яскравістю пакета, в якому міститься продукт

  насичену штучними барвниками

  за якістю

 в залежності від ціни

Запитання 10

Чому важливо протягом дня пити воду?

 

 

варіанти відповідей

 вода – це складова організму людини

 вода необхідна для здійснення процесів всередині організму

 вода втамовує спрагу

Запитання 11

Гіповітаміноз це  

варіанти відповідей

відсутність вітамінів 

 нестача вітамінів

  

  надлишок вітамінів

Запитання 12

Вітаміном С багаті


варіанти відповідей

хліб, морозиво

вершкове масло, олія

  

 смородина, квашена капуста

  

Мясо,печінка

Запитання 13

Обмін речовин -це:  

  

  

варіанти відповідей

асиміляція 

метаболізм

дисиміляція

ферментація

Запитання 14

Основний будівельний матеріал для клітин- 

  

варіанти відповідей

  жири

   вуглеводи

 білки

 вітаміни

Запитання 15

З переліку виберіть жиророзчинні вітаміни 

  

 

варіанти відповідей

 А

  Р

С

D

К

 Е

Запитання 16

Із переліку продуктів харчування виберіть ті, які містять багато білків

  

  

 

варіанти відповідей

 масло

овочі

 квасоля

хліб

Запитання 17

Вітамін, який може утворюватися у шкірі людини під дією сонячних променів

 

варіанти відповідей

  E

 A

  D

 B 12

Запитання 18

Який із вітамінів бере участь в регуляції обміну Кальцію? 

варіанти відповідей

 вітамін С

 вітамін А

  вітамін D

 вітамін В1

Запитання 19

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D:

  

 

варіанти відповідей

 печінка тріски, яйця, молоко

 овочі, зелень

хліб та хлібобулочні вироби         

 фрукти, ягоди

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест