Значення овочів у харчуванні людини. Форми нарізування.

Додано: 22 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
Тест виконано: 612 разів
12 запитань
Запитання 1

Салати їдять:


варіанти відповідей

Перед основними стравами

Після основних страв

Запитання 2

Які продукти належать до овочів:

варіанти відповідей

Яблука

Картопля

Морква

Полуниця

Запитання 3

Як правильно передавати ніж:


варіанти відповідей

ручкою від себе

ручкою до себе

Запитання 4

Під час роботи з ножем тримати ніж лезом:

варіанти відповідей

від себе

до себе

Запитання 5

Салат - це

варіанти відповідей

страва у суміші різноманітних сирих та відварених овочів, основний інгредієнт - буряк

страва, що подається після обіду, тобто основних страв ( наприкінці трапези)

страва із дрібно покришених шматочків сирих чи варених овочів та інших продуктів (яєць, м'яса, риби) з додаванням різних заправок, прянощів.

Запитання 6

Салати містять:

варіанти відповідей

Вітаміни

Мінеральні солі

Вуглеводи

Речовини, які вбивають хвороботворні мікроби

Запитання 7

В якому вигляді можна споживати овочі?

варіанти відповідей

Сирими

Тушкованими

Запеченими

Вареними

Смаженими

Запитання 8

Салати - це:

варіанти відповідей

Перші страви

Закуски

Другі страви

Десерт

Запитання 9

Чи можуть салат використовувати як гарнір до риби або м'яса?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 10

Які способи нарізки овочів Вам відомі?

варіанти відповідей

Нарізка Брусочки

Нарізка Кубики

Нарізка Соломка

Нарізка Кружечки

Нарізка Різьба

Нарізка Багатогранник

Запитання 11

Заправляють салати:

варіанти відповідей

Оцтом, йогуртом, закваскою

Салатними заправками, майонезом, сметаною

Кетчупом, водою, сиром

Запитання 12

Первинна обробка овочів включає:

варіанти відповідей

Миття, сушіння, фасування, очищення, нарізування

Сортування, миття, очищення, промивання, нарізування

Відбирання, промивання, сортування, нарізування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест