Значення овочів у харчуванні людини. Салати.

Додано: 16 травня
Предмет: Трудове навчання, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

До хачових продуктів рослинного походження належать:

варіанти відповідей

картопля

риба

яйця

сіль

Запитання 2

Які продукти належать до овочів;

варіанти відповідей

капуста

горіхи

яблука

полуниця

Запитання 3

Овочі не є основним джерелом:

варіанти відповідей

вітаміну С

каротину

білків

вуглеводів

Запитання 4

Яку назву мають страви, приготовлені без м'яса:

варіанти відповідей

сироїдні

м'ясоїдні

вегетаріанські

Запитання 5

Салат - це

варіанти відповідей

холодна страва, що готується з різних сирих, запечених, відварених чи солених, маринованих овочів та фруктів

страва у суміші різноманітних сирих та відварених овочів,основний інгредієнт - буряк

страва, що подається після обіду, тобто основних страв ( наприкінці трапези)

Запитання 6

Вінегрет -

варіанти відповідей

салат з філе оселедця,овочів, яєць

гарнір з дрібно нарізаної сирої капусти, салатної заправки

страва із суміші картоплі, буряка, квашеної капусти, засолених огірків, моркви, квасолі та цибулі

салат із вареної,сирої,свіжої моркви та капусти

Запитання 7

Заправляють салати:

варіанти відповідей

оцтом, йогуртом,закваскою

салатними заправками, майонезом, сметаною

лимонним соком,приправами

кетчупом,водою,сиром

Запитання 8

Що неприпустимо для виготовлення та подачі салату:

варіанти відповідей

брудні краї посуду для салату

продукти акуратно нарізані

зів'яла зелень

колір,смак відповідає продуктам

Запитання 9

Яке значення для людини мають овочі:

варіанти відповідей

лікувальне

дієтичне

збуджують апетит

не сприяють засвоєнню жирів, білків та вуглеводів

Запитання 10

Які види овочів відносять до коренеплодів?

варіанти відповідей

картопля, топінамбур, цибуля

морква, буряки, редиска, редька

капуста білоголова, морква, буряк

картопля, капуста, шпинат

Запитання 11

Які овочі відносять до капустяних?

варіанти відповідей

картопля, топінамбур, батат

капуста савойська, брюсельська, кольрабі

цибуля ріпчата, капуста цвітна, кріп

салат, шпинат, щавель

Запитання 12

Солодкий перець є джерелом: 

 

 

варіанти відповідей

білків, вуглеводів

вітамінів Е та В

жирів, білків, вуглеводів

вітаміну С та каротину

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест