ткстування за 1 розділом Організація

Додано: 2 жовтня
Предмет:
19 запитань
Запитання 1

Яку нормативно-технічну документацію використовують при складанні меню?

варіанти відповідей

 Збірники рецептур

Технічні умови

Рахунок-фактуру

Договір на поставку продуктів

Запитання 2

Меню - це перелік розташованих у певному порядку

варіанти відповідей

Страв, закусок і кондитерських виробів 

Страв і закусок

Страв, закусок, кондитерських виробів і напоїв

Запитання 3

Яке меню характерне для закусочних (пиріжкової, вареничної, піцерії)?

варіанти відповідей

Обмежене

Меню денного раціону

Бенкетне

Меню порційних страв

Запитання 4

Що у меню вказують, крім способу приготування страви і переліку компонентів, які входять до неї?

варіанти відповідей

Масу

спосіб нарізання складови

Ціну

Запитання 5

У меню якого бенкету включають канапе, невеликі котлети, люля-кебаб, сосиски-малютки тощо? 

варіанти відповідей

У меню загального столу

У меню денного раціону

У меню бенкет-коктейлю

У меню порційних страв.

Запитання 6

Хто складає меню у ресторані? 

варіанти відповідей

Завідувач виробництва

Кухар

Кондитер

Директор

Запитання 7

Як називається меню святкового сніданку, обіду чи вечері?

варіанти відповідей

 Меню загального столу 

Бенкетне

Меню денного раціону харчування

Меню порційних страв

Запитання 8

Які є елементи змісту меню? 

варіанти відповідей

Назви страв

Заголовки

Опис страв 

Відвідування

Запитання 9

Яке меню відображає значну змінюваність асортименту страв закладу ресторанного господарства? 

варіанти відповідей

Меню бенкет-чаю

Меню порційних страв

Меню окремого дня

Меню бенкет-фуршету

Запитання 10

Меню бізнес-ланчу змінюється щотижня. А що лишається постійно?

варіанти відповідей

Вартість

Калорійність

Маса

Ємність

Запитання 11

Укажіть вид меню, що відрізняється значною чисельністю холодних закусок та обмеженим асортиментом гарячих страв. 

варіанти відповідей

Меню денного раціону харчування

Меню для бенкет-фуршету

Меню комплексного обіду в закладах швидкого обслуговування

Меню порційних страв

Запитання 12

Що входить в меню обіду? 

варіанти відповідей

Гарячий або холодний напій

Закуска

ерша і друга страва

Десерт

Хліб

Запитання 13

У яких закладах ресторанного господарства використовують обмежене меню?

варіанти відповідей

У барах класу люкс

У ресторанах вищого класу

У кафе молодіжному

У закладах швидкого обслуговування

Запитання 14

Ресторан – це

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства з широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напоїв, в якому застосовується самообслуговування або обслуговування офіціантами. Кафе можуть бути повносервісними або спеціалізованими

Заклад ресторанного господарства із самообслуговуванням та асортиментом страв нескладного приготування і напоїв, ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельнотехнологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі

Це заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля споживачів.

Запитання 15

Бар - це

варіанти відповідей

Невід’ємний елемент ресторану або окремий заклад, де можна замовити не тільки напій, але і морозиво, каву, різноманітні кондитерські вироби, фрукти, горіхи, а також легкі холодні закуски, які не вимагають спеціального сервірування столів

Частина цеху, на якій відбувається завершена стадія виробничого процесу

 Частина цеху, на якій відбувається завершена стадія виробничого процесу

Запитання 16

Кафетерій - це

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства із самообслуговуванням та асортиментом страв нескладного приготування і напоїв, ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельнотехнологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі

Заклад ресторанного господарства з широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напоїв, в якому застосовується самообслуговування або обслуговування офіціантами

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, високим рівнем обслуговування та комфорту в поєднанні з організацією відпочинку і дозвілля споживачів

Запитання 17

Гардероб - це

варіанти відповідей

Приміщення для приймання верхнього одягу від споживачів та зберігання його на термін перебування їх у закладі

Приміщення, в якому починається обслуговування. Він повинен бути просторим

Приміщення, в яких обслуговують споживачів. Вони підрозділяються на основний зал, в якому здійснюється повсякденне традиційне обслуговування, бенкетний, призначений для обслуговування свят та інших урочистостей, і аванзал для збирання, очікування та відпочинку гостей 

Запитання 18

Заклад ресторанного господарства для обслуговування широкого контингенту споживачів з різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування

варіанти відповідей

Їдальня

Бар

Ресторан

Варенична

Запитання 19

Вестибюль- це

варіанти відповідей

Приміщення, де розміщуються гардероб для верхнього одягу відвідувачів, туалетні кімнати, а в ресторанах класу «люкс» і вищого класу передбачені додатково курильні кімнати

Технологічно відокремлений виробничий підрозділ підприємства, в якому відбувається завершений процес

Приміщення, в яких обслуговують споживачів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест