Золоті правила етикету №2

Верас Тетяна Валентинівна

Додано: 26 квітня 2020
Предмет: Етика
Тест виконано: 51 раз
12 запитань
Запитання 1

Шкільний етикет це - ...

варіанти відповідей

перед тим, як зайти до школи, вичистіть брудне взуття

у роздягальні залиш свій одяг

коли ви запізнилися на урок, необхідно постукати у двері класу, привітатися, вибачитися за запізнення і попросити дозволу сісти на своє місце.

коридорами та східцями не бігають, щоб не завдати шкоди іншим

своє робоче місце (парту, клас тощо) тримайте в порядку і не залишайте після себе сміття. В портфелі теж має бути порядок.

коли відповідають біля парти чи дошки, стоять рівно, а не спираються на парту; дивляться на однокласників чи вчителя, а не у вікно чи на стелю; руки не тримають у кишенях, пальцями не крутять різні предмети.

щоб знайти в учительську, кабінет директора чи в медичну кімнату, треба обов’язково постукати у двері. Не забудьте привітатися.

шкільне майно треба берегти і доглядати за ними.

Запитання 2

На вулиці поводять себе так, щоб...

варіанти відповідей

не заважати іншим людям, не смітити

інший варіант

Запитання 3

Вихований покупець повинен

варіанти відповідей

Перш ніж зайти в магазин, треба пропустити тих, хто з нього виходить. Якщо за вами хтось іде, притримайте двері

Навіть якщо ви дуже поспішаєте, треба обов’язково стати в чергу

Обов’язково привітайтеся з продавцем

Продавця , який розмовляє з іншим покупцем або щось підраховує, не турбуйте запитаннями

Коли підходите до каси, приготуйте гроші, щоб не затримувати чергу

Якщо річ вам не підходить, не дякуйте і не вибачайтеся за турботу.

Продавцю за обслуговування треба обов’язково подякувати.

Запитання 4

У громадському транспорті треба ....

варіанти відповідей

пропустити, тих хто виходить

поступитися місцем старшим

спочатку заходить хлопчик потім дівчинка

голосно розмовляти

портфель треба тримати у руках, а не на спині

Запитання 5

Етикет в їдальні. Між столиками рухаються обережно, щоб не турбувати тих, хто сидить.Проходячи , не розглядають тих, хто сидить, та їжу на столах. Якщо немає вільних столів, але є місця за зайнятими, питають дозволу сісти: «Вибачте, якщо це місце вільне, дозвольте сісти».Коли їдальня переповнена, не слід довго затримувати місце або чекати на стільці, доки ваш товариш закінчить їсти. Не стійте поряд із столом, чекаючи на вільне місце. В їдальні неввічливо займати стільці своїми речами, їх треба покласти поряд. Бесіда за столом повинна бути тихою. Розмовляти можна лише тоді, коли у вас в роті нічого нема.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

В театр одягаються як на свято.До театру слід приходити за 20-30 хвилин до початку вистави. Коли доводиться турбувати тих, що сидять, у них просять вибачення. Хлопці , щоб пропустити тих, що проходять на свої місця, підводяться, дівчата можуть не вставати. Проходити треба обличчям до тих, що сидять.Хлопець допомагає сісти своїй супутниці, опускаючи сидіння крісла, і лише після того сідає сам.Краще місце займає дівчина.Коли сідають і встають, уникають шуму.Не слід повністю займати поруччя крісла, бо й сусід хоче обпертися. Не можна обпиратися на спинку переднього крісла чи упиратися в нього ногами.В кіно хлопці знімають головний убір Не схиляйте голови один до одного, бо ви заважаєте тим, хто сидить позаду.У театральний бінокль не розглядають тих, хто сидить у залі. Коли починається вистава або кіносеанс, треба припинити розмови. Якщо у вас сильний кашель або нежить, необхідно відмовитись від кіно чи вистави. В кінозалі недопустимо лузати насіння, смітити обгортками від цукерок. Під час антракту можна піти в буфет, не можна їсти у фойє чи залі . В театрі або на концерті дочекайтеся, поки опуститься завіса, а не біжіть мерщій у гардероб за одягом. Якщо біля гардероба зібралася черга, не слід її «штурмувати».

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 7

У музеї поводять себе...

варіанти відповідей

стримано, розмовляють дуже тихо чи пошепки

розповідь екскурсовода можна не слухати, перебивати його запитаннями.

експонатів руками не торкаються

Запитання 8

У бібліотеці треба читати голосно та виразно

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 9

Запрошуючи до танцю, хлопець повинен підійти до дівчини, злегка їй вклонитися і запитати дозволу запросити її. Дівчина висловлює свою згоду посмішкою і кивком голови. Ідучи до танцю, хлопець пропускає дівчину вперед або подає свою руку і йде поряд. Не треба танцювати до нестями. І не забувайте носовою хустинкою час від часу витирати спітніле чоло. При зіткненні з іншою парою вибачаються. Це завжди робить хлопець. По закінченні танцю хлопець відводить дівчину на місце.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

У гості приходять лише тоді, коли вас запросили. До близьких друзів заходять і без запрошення, але не дуже рано і не дуже пізно (у вихідні дні краще зайти після 12-ї і не пізніше 19-ї).

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 11

Якщо гість, навіть ваш найкращий товариш, запізнюється, його чекають не більше 15 хвилин і запрошують усіх до столу

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 12

Коли гості вже сидять за столом, той, хто запізнився, підходить до господарів і вибачається. Господарі з’ясовують причини спізнення.

варіанти відповідей

так

ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест