ЗУ Стройова підготовка - сімейна форма навчання І семестр

Додано: 18 грудня 2023
Предмет: Захист України, 10 клас
Копія з тесту: ЗУ Стройова підготовка
15 запитань
Запитання 1

Стройова підготовка є одним із найважливіших розділів навчання і включає в себе ?

варіанти відповідей

Учень діє в складі свого відділення, тому він повинен добре знати своє місце в строю.

Вміє виконувати різні стройові прийоми без зброї і зі зброєю. 

Знає обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю, порядок виконання стройових прийомів визначені Стройовим статутом Збройних сил України.

Все перераховане.

Запитання 2

Що таке стрій?

варіанти відповідей

Стрій — визначене Стройовим статутом розміщення військовослужбовців, підрозділів і частин, груп командувань для спільних дій у пішому порядку та на машинах та на авіації.


Стрій — визначене Стройовим статутом розміщення військовослужбовців, підрозділів і частин для спільних дій у пішому порядку та на машинах.


Стрій — це розміщення військовослужбовців, підрозділів і частин для спільних дій у военних операціях.


Запитання 3

Що таке ширенга?

варіанти відповідей

Шеренга — стрій, у якому військовослужбовці розміщені один біля одного на одній лінії згідно з визначеними інтервалами.


Шеренга — це колона, у якому військовослужбовці розміщені один біля одного на одній лінії згідно з визначеними інтервалами.


Шеренга — розташування військовослужбовці для спільних дій в обороні.


Запитання 4

Що таке колона?

варіанти відповідей

Колона — стрій, у якому військовослужбовці відпочивають. 

Колона — це шеренга, у якому військовослужбовці розташовані один за одним, а підрозділи (машини) один (одна) за одним (за одною) — на відстанях, визначених Стройовим статутом. 

Колона — стрій, у якому військовослужбовці розташовані один за одним, а підрозділи (машини) один (одна) за одним (за одною) — на відстанях, визначених Стройовим статутом або командиром. 

Запитання 5

Що військовослужбовець зобов’язаний знати?

варіанти відповідей

Перевіряти справність своєї зброї, закріплених за ним озброєння, боєприпасів, особистих засобів захисту, шанцевого інструменту, обмундирування і спорядження; мати акуратну зачіску, охайно заправляти обмундирування, правильно надівати і припасовувати спорядження, допомагати товаришеві усунути помічені недоліки;


Знати своє місце в строю, вміти шикуватися швидко, без метушні; під час руху зберігати рівняння, інтервали і дистанцію, не виходити зі строю (з машини) без дозволу;


У строю без дозволу не розмовляти, дотримуватися цілковитої тиші, пильнувати за наказами (розпорядженнями) і командами (сигналами) свого командира, виконувати їх швидко і точно; передавати накази, команди (сигнали) без перекручень, гучно й чітко.


Все перераховане.

Запитання 6

Стройові команди поділяються?

варіанти відповідей

Команди поділяються на підготовчі та виконавчі. Підготовчу команду подають чітко, виразно, гучно, протяжно, щоб військовослужбовці у строю зрозуміли, яких дій вимагає від них командир. Виконавча команда (або команда до виконання) подається після паузи, гучно, уривчасто, чітко.

«Право-РУЧ», «Ліво-РУЧ».

"Рівняйсь, струнко, відставвити".

Запитання 7

Повороти на місці виконуються ?

варіанти відповідей

Повороти виконуються на два рахунки: на «раз» військовослужбовці повертаються у визначений бік, зберігаючи правильне положення корпусу та не згинаючи ніг у колінах, переносять вагу тіла на ногу, що попереду, на «два» — найкоротшим шляхом приставляють другу ногу.

Повороти виконуються у визначений бік, зберігаючи правильне положення корпусу та не згинаючи ніг у колінах, переносять вагу тіла на ногу, що попереду, з визначеним інтервалом часу.

Повороти виконуються швидко та чітко.

Запитання 8

Що таке стройовий крок?

варіанти відповідей

Стройовий крок застосовується при підході військовослужбовця до начальника та відході від нього; при виході із строю та поверненні на місце.

Стройовий крок застосовується під час проходження підрозділів урочистим маршем при виконанні ними військового вітання під час руху; при підході військовослужбовця до начальника та відході від нього; при виході із строю та поверненні на місце,похід до їдальні.

Стройовий крок застосовується під час проходження підрозділів урочистим маршем при виконанні ними військового вітання під час руху; при підході військовослужбовця до начальника та відході від нього; при виході із строю та поверненні на місце, а також під час занять із стройової підготовки 

Запитання 9

Які повороти в русі ви знаєте?

варіанти відповідей

Повороти під час руху кроком виконуються за командами: «Праворуч», «Півоберта праворуч», «Ліворуч», «Півоберта ліворуч», «Кругом — руш».


Повороти під час руху кроком виконуються за командами: «Праворуч», «Півоберта праворуч», «Півоберта ліворуч».


Повороти під час руху кроком виконуються за командами: «Праворуч», «Півоберта праворуч», «Ліворуч», «Півоберта ліворуч», "На місті стій".


Запитання 10

Як виконується військове вітання?

варіанти відповідей

Для військового вітання до начальника або старшого за військовим званням, повернутися в його бік, прийняти стройове положення, крім того, прикласти праву руку до головного убору так, щоб пальці були разом, долоня пряма, середній палець торкався нижнього краю головного убору, а лікоть був на лінії й висоті плеча. 

Для військового вітання до начальника або старшого за військовим званням, повернутися в його бік, прийняти стройове положення, крім того, прикласти ліву руку до головного убору так, щоб пальці були разом, долоня пряма, середній палець торкався нижнього краю головного убору, а лікоть був на лінії й висоті плеча. 

Для військового вітання до начальника або старшого за військовим званням потрібно схилитися та відати йому шану.

Запитання 11

Який буває крок у військовослужбовців?

варіанти відповідей

Спортивний

Стройовий

Похідний

Стройовий і похідний

Запитання 12

По якій команді здійснюється шикування військовослужбовців?

варіанти відповідей

«ШИКУЙСЬ»

«СТАВАЙ»

«ДО СТРОЮ»

«У СТРІЙ

Запитання 13

З якої ноги потрібно починати рух стройовим кроком?

варіанти відповідей

Правої

Лівої

Правої або лівої

Лівої або правої

Запитання 14

Яку подають команду для того, щоб вирівняти відділення на місці?

варіанти відповідей

«РІВНЯЙСЬ»

«СТРУНКО»

«ШИКУЙСЬ»

«РІВНЯЙСЬ», «СТРУНКО»

Запитання 15

На яку висоту потрібно винести ногу з витягнутим уперед носком стройовим кроком?

варіанти відповідей

10 – 12 сантиметрів

12 – 20 сантиметрів

15 – 20 сантиметрів

20 – 25 сантиметрів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест